Managed hosting door True

IBM en Altiris sluiten verkoopovereenkomst

 

Altiris, leverancier van oplossingen voor IT lifecycle management, en IBM hebben een overeenkomst getekend waardoor IBM de Altiris Deployment Solution for Servers mag verkopen.

IBM wil deze applicatie voor serverbeheer leveren als onderdeel van de IBM ServerGuide Scripting Toolkit. Hiermee kunnen klanten complexe serverimplementaties automatiseren en standaardiseren. De oplossing is geschikt voor IBM eServer xSeries- en BladeCenter-systemen die gebruik maken van Linux- of Windows-besturingssystemen.

Door de integratie van de ServerGuide Scripting Toolkit met de Altiris Deployment Solution for Servers kan IBM op maat gemaakte scripts leveren voor IBM xSeries- en BladeCenter-systemen vanuit de Altiris-beheerconsole. IT-professionals zijn met Deployment Solution for Servers in staat processen te standaardiseren zodat serverconfiguraties veiliger, betrouwbaarder en eenduidiger worden. Hiermee worden ook tijd en kosten voor serverinstallatie gereduceerd. Altiris geeft IT-professionals zo ook de mogelijkheid op afstand servers uit te rollen, zodat de kostbare downtime minimaal is en hoge reiskosten overbodig zijn.

De combinatie van Altiris Deployment Solution for Servers en IBM’s ServerGuide Scripting Toolkit geeft klanten een geïntegreerde, gebruiksvriendelijke, image beheer-oplossing die functionaliteiten biedt voor de ondersteuning voor hardware van verschillende leveranciers via één geïntegreerde, webgebaseerde console. Daarnaast bevat de geïntegreerde oplossing voorbeeldscripts voor Windows- en Linux-implementaties, identificatie van de fysieke blade-omgeving op basis van rack, behuizing of blade, configuratiemogelijkheden na implementatie en operationele serverbeheermogelijkheden. Ook bevat de oplossing PXE- en Altiris Bootworks-ondersteuning voor remote beheer.

Volgens marktonderzoeker IDC Research bleef de vraag naar x86-servers onveranderd groot in 2004. IBM groeide vorig jaar zelfs sneller dan de markt met een stijging van 26 procent in het aantal verkochte servers in vergelijking met 2003. Volgens IDC heeft IBM met 31,7 procent het grootste aandeel in de wereldwijde markt voor serversystemen. Dit geldt ook voor de server blade-markt, waar IBM met een marktaandeel van 44,2 procent eveneens de grootste is.

Rob Sauerwalt, IBM global brand manager voor eServer xSeries en Bladecenter: ‘De groei van IBM xSeries- en BladeCenter-omgevingen houdt aan. Samenwerken met een specialist in systeembeheer als Altiris biedt IBM-klanten een bredere keuze bij de selectie van een oplossing voor de automatisering van implementaties. Door de integratie van Altiris Deployment Solution for Servers en IBM’s ServerGuide Scripting Toolkit verminderen klanten de benodigde tijd voor de implementatie van servers zodat deze sneller inzetbaar zijn voor het bedrijf.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/451495). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.