Managed hosting door True

Ariba presenteert cijfers eerste kwartaal

 

Ariba, leverancier van oplossingen op het gebied van Spend Management, kondigde de resultaten aan van het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2005, dat eindigde op 31 december 2004.

De totale omzet voor het kwartaal bedroeg $86,9 miljoen, in vergelijking met $52,7 miljoen in het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2004. Inkomsten uit software licenties voor het kwartaal bedroegen $17,1 miljoen. In het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2004 was dit $ 18,7 miljoen. Inkomsten uit abonnementen en onderhoud bedroegen $31,4 miljoen, in vergelijking met $22,1 miljoen in het hetzelfde kwartaal vorig jaar. Inkomsten uit diensten en andere inkomsten bedroegen $38,4 miljoen. In het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2004 was dit $12,0 miljoen.

Het netto verlies voor het eerste kwartaal bedroeg $9,8 miljoen, ofwel een verlies $0,16 per aandeel. In het eerste kwartaal vorig jaar boekte Ariba winst, namelijk $6,1 miljoen, ofwel $0.13 winst per aandeel. Het netto verlies voor het eerste kwartaal dit jaar was een gevolg van $4,9 miljoen voor afschrijving aan immateriële zaken, $4,4 miljoen voor aandelencompensatie en $1,8 miljoen voor herstructurering en integratiekosten. Zonder deze kosten was de non-GAAP winst $1,3 miljoen, ofwel $0,02 per aandeel.

‘We blijven de goede kant op gaan, met grote organisaties die wereldwijd de geavanceerde Spend Management initiatieven van Ariba inzetten,’ aldus Bob Calderoni, CEO van Ariba. ‘We hebben een aantal nieuwe deals gesloten met nieuwe en bestaande klanten. Zij zetten onze software en services in om kosten te verlagen, marges te verhogen en het eindresultaat te verbeteren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/448828). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.