Managed hosting door True

Veritas realiseert recordomzet in vierde kwartaal

 

Veritas Software heeft in het vierde kwartaal van 2004, dat eindigde op 31 december 2004, een recordomzet behaald van $574 miljoen.

Dit staat gelijk aan een omzetstijging van 14 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal van 2003. Toen bedroeg de omzet $502 miljoen. De omzet voor het gehele boekjaar dat eindigde op 31 december 2004 was $2,042 miljard. Dit betekent een groei van 17 procent in vergelijking met de omzet over het boekjaar 2003, toen de omzet $1,747 miljard bedroeg.

De nettowinst volgens GAAP bedroeg in het vierde kwartaal van 2004 $129 miljoen of 30 dollarcent per aandeel. In het vierde kwartaal van 2003 bedroeg de nettowinst volgens GAAP $191 miljoen of 43 dollarcent per aandeel. De nettowinst volgens GAAP in het derde kwartaal 2004 is inclusief lasten ter waarde van $9 miljoen na belasting. Verder is de nettowinst in het vierde kwartaal van het boekjaar 2004 inclusief een eenmalig belastingvoordeel van circa $95 miljoen naar aanleiding van belastingaudits in verband met de overname van Seagate Technologies in 2000. De bijbehorende lasten voor de afschrijving van immateriële zaken en aandelencompensatie bedroegen $4 miljoen na belasting.

De nettowinst volgens GAAP voor het financiële jaar dat eindigde op 31 december 2004 was $411 miljoen of 94 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode van 2003 was de nettowinst volgens GAAP $347 miljoen of 80 dollarcent per aandeel. De nettowinst over het fiscale jaar 2004 is inclusief lasten ter waarde van $17 miljoen na belasting.

‘Door deze goede prestaties hebben we de hoogste kwartaalomzet ooit gerealiseerd en onze doelstelling van $2 miljard omzet overtroffen voor het fiscale jaar 2004,’ zegt Gary Bloom, bestuursvoorzitter en CEO van Veritas Software. ‘Dit succes is gebaseerd op de consciëntieuze uitvoering van onze driedimensionale strategie van uitbreiding van het productportfolio, levering van producten voor veel verschillende hardwareplatforms en de uitbreiding van ons wereldwijd bereik via investeringen in verkoop- en servicecapaciteit. Met een groei van 40 procent in EMEA en 24 procent in Azië zijn onze investeringen in expansie zeer succesvol.’

Ed Gillis, executive vice-president en CFO van Veritas Software: ‘Met ongeveer 157 miljoen dollar in contanten uit operationele activiteiten, hebben we het kwartaal afgesloten met een totaal van 2,55 miljard dollar in contanten en kortetermijninvesteringen. Op basis van de recente prestaties en de verdere verbetering van de IT-bestedingen verwachten we de huidige groei door te kunnen zetten. Door onze eigen prestaties en de marktontwikkelingen verwachten we dat de omzet voor het eerste kwartaal van 2005 tussen de 525 en 540 miljoen dollar ligt. De nettowinst per aandeel volgens GAAP zal naar verwachting tussen 18 en 20 dollarcent liggen. Die verwachting is inclusief de gevolgen van uitgaven voor de geplande fusie met Symantec Corporation, die naar verwachting tussen de $15 en $20 miljoen zullen bedragen.’

Op 16 december 2004 kondigde Veritas een voorlopige overeenkomst met Symantec aan voor een fusie op basis van een volledige aandelentransactie. De twee marktleiders op het gebied van storage en security bieden klanten tezamen een effectieve manier om het meest waardevolle bedrijfsmiddel, data, te beheren en te beveiligen. De nieuwe organisatie biedt informatiebeveiliging en beschikbaarheidsoplossingen voor vrijwel alle platforms, van desktop tot datacenter, voor consumenten, kleine bedrijven en grote ondernemingen. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal van het kalenderjaar 2005 afgerond. Daarbij wordt voldaan aan de gebruikelijke procedures, waaronder goedkeuring van aandeelhouders van beide bedrijven en andere regelgeving.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/448442). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.