Managed hosting door True

'ICT-sector krimpt 2,4 procent in 2012'

 

Crisis

De extra besparingen van negen miljard euro die het kabinet moet gaan doorvoeren, zorgen voor een krimp van 2,4 procent in de Nederlandse ict-sector in 2012. De omvang van de markt komt daarmee op 27,6 miljard euro. Dit voorspelt onderzoeksbureau AME Research.

De krimp in de telecomsector is naar verwachting het sterkst met een daling van 2,9 procent. De telecomsector maakt voor 48,2 procent deel uit van de totale ict-sector. De it-markt (hardware, software en diensten) krimpt in 2012 met 1,8 procent.

Applicatiesoftware en apps

De ict-bestedingen in procenten van het bruto binnenlands product dalen verder naar 4,5 procent daarvan. De hardwarebestedingen nemen met 1,9 procent af, vooral door minder verkopen tegen lagere prijzen in de consumentenmarkten. De groei van uitgaven aan software blijft beperkt tot 1,9 procent door zwakkere bestedingen aan systeemsoftware door bezuinigingen bij overheden en bedrijven. De uitgaven aan productiviteit-verbeterende applicatiesoftware en apps nemen met 2,5 procent toe.

De bestedingen aan it-diensten nemen naar verwachting met 3,3 procent af door minder consulting, door afnemende beheer- en onderhoudsbestedingen en prijsconcurrentie. Wel nemen de uitgaven aan integratie van softwaresystemen toe. Deze prognoses zijn gebaseerd op trends in het verleden, het verband tussen ict-bestedingen en economische groei en de transformatie van de ict-sector zelf. Waarschijnlijk zal 2013 tot een opleving leiden omdat dan de bedrijfsinvesteringen en de export weer toenemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4433315). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.