Managed hosting door True

Nederland omarmt mobility en zakelijke apps

 

Vrouw tablet zakelijke apps

Het Nederlandse bedrijfsleven omarmt steeds meer mobility en het gebruik van mobiele applicaties. Dit blijkt uit onderzoek van Applied Research in opdracht van beveiligingssoftwareleverancier Symantec. In de 2012 State of Mobility Survey staat dat 73 procent van de bedrijven op zijn minst aan het nadenken is over het inzetten van op maat gemaakte mobiele applicaties. Een derde geeft aan dat zij op dit moment mobiele applicaties aan het implementeren is of deze al heeft geïmplementeerd.

Ondanks deze adoptie geeft een derde van de Nederlandse respondenten aan dat mobility enigszins tot uiterst uitdagend is. Nog eens 44 procent geeft aan dat zij mobile devices ziet als een van de grootste risico's van it. In het licht van deze uitdagingen probeert it een balans te vinden tussen de voordelen en risico's van mobile door zijn aanpak om te zetten naar mobility, om zo een verbeterde agility, verhoogde productiviteit en effectiviteit van de workforce te bieden.

Nieuwe uitdagingen

‘We zijn onder de indruk van het tempo waarin mobiele applicaties worden geaccepteerd binnen organisaties', zegt Tom Welling, senior technical account manager bij Symantec Nederland. ‘De culturele verandering van het weigeren van mobile devices niet heel lang geleden tot het actief distribueren en ontwikkelen van mobiele applicaties, heeft een aantal nieuwe uitdagingen en complexiteiten voor it-personeel gebracht. Vanuit een beveiligingsperspectief kijken de meeste organisaties inmiddels verder dan verloren of gestolen mobiele telefoons.'

De State of Mobility Survey laat de uitdagingen zien waar organisaties mee worstelen in de opvang van het mobiliteitsomslagpunt en identificeert en kwantificeert ook de risico's rond mobiliteit zoals it-beslissers die zien. In dit onderzoek laten meer dan zesduizend organisaties uit 43 landen zien wat de veranderingen zijn in het gebruik van mobile devices en mobiele applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4417763). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.