Managed hosting door True

Gemeente Arnhem kiest voor het nieuwe werken

 

De gemeente Arnhem gebruikt de inkrimping van de organisatie van zeventienhonderd naar veertienhonderd voltijdsarbeidsplaatsen om het nieuwe werken in te voeren. Voor de inrichting van de flexibele werkplekken zijn na een aanbesteding Centric, IT Oost Nederland en QNH/Pecoma geselecteerd. Het drietal moet in een onderlinge minicompetitie steeds strijden om de gunning van onderdelen van het traject.

Arnhem telt nu nog ruim tweeduizend medewerkers (1zeventienhonderd fte/full time equivalent) maar krimpt de gemeentelijke organisatie in tot veertienhonderd fte. De ambtenaren gaan na de herstructurering in de loop van het jaar aan de slag met het 'nieuwe werken'. Nog meer dan nu zullen medewerkers van de gemeente Arnhem flexibel werken op wisselende tijden en plaatsen, op kantoor, thuis en onderweg. Dat vraagt om een geschikte en nieuwe digitale werkplek', stelt een zegsman van de gemeente.

Na een selectieve aanbesteding voor de inkoop en inrichting van software en dienstverlening voor de ict-werkplek van de gemeentelijke medewerkers zijn Centric, IT Oost Nederland en QNH/Pecoma als voorkeursleveranciers geselecteerd voor de inrichting van de flexibele werkplekken. Zij brengen offertes uit op onderdelen van het traject, zoals werkplekapplicaties, software-distributie, systeembeheer en de besturingssystemen van de werkplekapparatuur. De gemeente bepaalt vervolgens welke partner wat mag doen. Over de technologische keuze het platform valt nog niets te zeggen, zegt de woordvoerder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4401931). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.