Managed hosting door True

Economisch klimaat blijft positief in ICT

 

Duimen

Ondanks geringe groei of dreigende stagnatie in omzet, werkgelegenheid en verwachte uitgaven, blijft het economische klimaat in de Nederlandase ict-markt positief. Dit zegt branchevereniging ICT~Office in zijn ICT~Kwartaalmonitor. Het vertrouwen van de ict-branche in de verschillende economische factoren neemt licht toe in het eerste kwartaal van 2012.

Het rapportcijfer dat de sector de economische groei in Nederland geeft is krap een voldoende: een 5,5. Het vertrouwen in investeringen in Nederland is met een 5,7 ook net voldoende. Het rapportcijfer voor de economische groei van de ict-branche is eveneens gegroeid en krijgt een 6,1.

Goede indicator

Naast het rapportcijfer kijkt ICT~Office ook naar het economisch klimaat. Ict-bedrijven beoordelen volgens deze peiling het economisch klimaat in Nederland een stuk positiever dan hun collega's in de zakelijke dienstverlening. Uit de ondervraging van ict-bedrijven in het derde kwartaal van 2011 blijkt dat het economisch klimaat uitkomt op een waarde van +39.

Het economisch klimaat geeft aan hoe de ict-branche aankijkt tegen de economische situatie. Deze index, op een schaal van -100 tot +100, wordt samengesteld door de positieve en negatieve reacties op de indicatoren omzet, winst en werkgelegenheid van het afgeronde en lopende kwartaal met elkaar te vergelijken. Het economisch klimaat is een goede indicator van de ontwikkeling van het sentiment in de ict-branche.

Indicatoren

In dezelfde ICT~Kwartaalmonitor ging ICT~Office ook in op de indicatoren omzet, werkgelegenheid en verwachte groei. De markt noteerde qua omzet een geringe tot matige groei. Voor het lopende kwartaal is ICT~Office minder positief over de verwachte omzet. Deze zal zeer gering zijn of zelfs stagneren. De werkgelegenheid groeide gering, maar voor het eerste kwartaal 2012 dreigt stagnatie. De branchevereniging verwacht niet dat de vraag in het eerste kwartaal van 2012 zal toenemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4397505). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.