Managed hosting door True

Oracle, SAP en Siebel versterken EDS Agility Alliance

 

Oracle, SAP en Siebel zijn toegetreden tot de EDS Agility Alliance, een samenwerkingsverband van wereldwijde technologieleiders.

Deze alliantie is gericht op het gezamenlijk ontwerpen, ontwikkelen, leveren en ondersteunen van de volgende generatie ICT-diensten via het ‘global delivery system’ van EDS, het zogeheten EDS Agility Enterprise Platform.

ERP- en CRM-softwareleveranciers Oracle, SAP en Siebel voegen zich bij de zes eerder toegetreden partners, Cisco, Dell, EMC, Microsoft, Sun Microsystems en Xerox. Samen willen de bedrijven hoogwaardige applicatiediensten leveren die een essentiële component vormen van het EDS Agile Enterprise Platform.

‘De toetreding van Oracle, SAP en Siebel tot de EDS Agility Alliance versterkt de waarde van dit brede samenwerkingsverband, dat innovatieve ontwikkeling stimuleert en kosten terugdringt,’ verklaart Mike Jordan, CEO van EDS. ‘De EDS Agility Alliance ontwikkelt nu de benchmark voor het leveren en uitvoeren van diensten aan klanten over de hele wereld.’

De partners van de EDS Agility Alliance hebben niet stil gezeten sinds het samenwerkingsverband in eind oktober 2004 bekend werd gemaakt. Er is een multidimensionaal programma ontwikkeld dat beschrijft hoe wordt samengewerkt op bestuursniveau, in sales, marketing en communicatie en op technologisch vlak.

‘Onze deelname aan de EDS Agility Alliance past perfect in onze strategie om langdurige zakelijke samenwerkingsverbanden te vormen en onderhouden met technologische leiders,’ zegt J. Michael Lawrie, CEO van Siebel. ‘De benadering van EDS voor de ontwikkeling van de volgende generatie diensten zal van buitengewone waarde worden voor de klanten van de partners. Zij zullen profiteren van de implementaties van gestandaardiseerde en zeer scherp geprijsde oplossingen.’

De partners van de EDS Agility Alliance hebben inmiddels vertegenwoordigers overgeheveld naar de wereldwijde strategische verkoopcentra van EDS. Gezamenlijk werven zij nieuwe contracten en creëren ze oplossingen voor vraagstukken van huidige klanten.

EDS, SAP en Sun Microsystems hebben bijvoorbeeld kort geleden de krachten gebundeld om de wereldwijde HR-activiteiten van halfgeleiderfabrikant Infineon Technologies te stroomlijnen. Vanwege het cyclische karakter van de halfgeleiderindustrie was grotere flexibiliteit nodig om de veranderende vraag van Infineon-klanten beter te beheersen. Door samenwerking met zijn Agility Alliance-partners biedt EDS nu een pay-per-use model voor Infineon’s salarisadministratie in Duitsland en Oostenrijk via een business process outsourcing-regeling.

‘De EDS Agility Alliance biedt bedrijven een uitgelezen kans te profiteren van SAP-oplossingen in combinatie met diensten en oplossingen van EDS en de Alliance-partners,’ verklaart Bernd-Uwe Pagel, senior vice president Global Business Process Outsourcing bij SAP. ‘Dit resulteert in de levering van software en diensten met de snelle ROI, flexibiliteit en innovatie waar de klanten vandaag de dag om vragen.’

De waarde van het samenwerkingsverband is ook zichtbaar in de nog lopende implementatie van een applicatiemoderniserings- en integratieproject bij de Armed Forces Personnel Administration Agency (AFPAA) van het Britse Ministerie van Defensie. In samenwerking met Oracle vervangt EDS een aantal verouderde systemen waarin de gegevens zijn opgeslagen van meer dan 600.000 actieve en inactieve militaire personeelsleden. Het nieuwe systeem benut Oracle-applicaties en -technologie die zijn geïmplementeerd op meerdere sites in Groot-Brittannië.

‘Het Defensie-project benadrukt de kracht van goede samenwerking en de EDS Agility Alliance,’ zegt Charles Rozwat, executive vice president development bij Oracle’s Server Technologies-divisie. ‘Onze deelname aan de alliantie stelt klanten in staat te profiteren van de strategische waarde van Oracle-technologie.’

De partners hebben onlangs het EDS Agility Alliance Development Centre geopend, het eerste gezamenlijke centrum dat is bedoeld voor ontwerp, ontwikkeling, tests en levering van de volgende generatie ICT-diensten. Bijna duizend top-technologen van EDS en de andere partners uit de Agility Alliance gaan samen IT-oplossingen en -diensten ontwerpen en ontwikkelen vanuit dit centrum, dat is gevestigd op de campus van het EDS-hoofdkwartier in Plano, Texas. Het Plano-centrum is het eerste van meerdere soortgelijke onderzoekscentra die in de nabije toekomst wereldwijd worden geopend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/439721). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.