Managed hosting door True

Erik van der Meijden wordt nieuwe CEO Exact

 

Softwareleverancier Exact benoemt de voormalige Getronics-topman Erik van der Meijden per half maart 2012 tot ceo. Van der meijden stapte op 1 mei 2011 op als baas van ict-dienstverlener Getronics, nu bekend als KPN Corporate Market. Hij volgt interim-ceo Max Timmer op, die in april zijn functie in de raad van bestuur neerlegt.

De benoeming van Van der Meijden wordt op 26 april 2012 voorgelegd aan de aandeelhouders. Zij moeten officieel nog goedkeuring verlenen aan zijn benoeming.

De zoektocht naar een geschikte kandidaat heeft lang geduurd. De eerste kandidaten met wie de bedrijfstop sprak, werden allen te licht bevonden. De beoogde topman van Exact moest voldoen aan een zwaarder profiel dan een doorsnee directeur van een softwarebedrijf. Dit hangt volgens het bedrijf samen met de internationale schaal van het bedrijf en het productenportfolio.

Zoektocht

De zoektocht naar een ceo begon in maart 2011 toen ceo Martijn Janmaat na een jaar het bedrijf besloot te verlaten. In de tussentijd werd financieel directeur Max Timmer benoemd tot interim topman. Hij werd in zijn functie ondersteund door Rob Hoevens, een van de commissarissen van Exact.

Wie is Erik van der Meijden?

Erik van der Meijden, tot mei 2011 CEO van Getronics, is een veteraan in de Nederlandse ict-industrie. Hij begon zijn carrière als consultant bij Andersen (nu Accenture), waarna hij in 1989 aan de slag ging bij Compaq (nu HP).

Van der Meijden werd in 1999 managing director van Compaq Nederland, na diverse salesfuncties te hebben bekleed. Na de acquisitie door HP in 2002 heeft Van der Meijden diverse posities gehad binnen het concern. In 2007 verliet hij  HP als vice president Technology Solutions Group en managing director General Western Europe.

Van der Meijden begon in 2007 bij KPN om de ambitie marktleider in ict-diensten binnen de Benelux te worden, kracht bij te zetten. Na de overname van Getronics door KPN werd Van der Meijden ceo van Getronics. Hier leidde hij de integratie en herstructurering van Getronics en heeft hij het bedrijf teruggebracht naar winstgevendheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4393186). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Winstgevendheid... hahahahahahahaaahahaha

Ik ben benieuwd hoeveel mensen er bij Exact ontslagen zullen worden.

Overigens is Getronics niet winstgevend en worden er nog steeds mensen ontslagen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.