Managed hosting door True

One-stop-shop in cloud-dienstverlening

Atos, EMC en VMware starten Canopy

 

Samenwerken

Atos, EMC en VMware sluiten een strategische alliantie voor open cloud computing. Daarnaast zetten de bedrijven het nieuwe bedrijf Canopy op, waarin Atos de grootste aandeelhouder is en daarom de ceo gaat leveren. Canopy levert cloud-gebaseerde oplossingen en diensten, die het leveren van cloud computing moet versnellen en klanten helpt snel te profiteren met de voordelen ervan.

Het hoofdkantoor van Canopy gaat ergens in Europa komen. In de samenwerking en het nieuwe bedrijf leveren EMC en VMware de technologie, Atos stelt zijn datacenters beschikbaar. Canopy helpt organisaties om hun overgang naar de cloud te versnellen. De drie bedrijven gaan zich inzetten om innovatie te stimuleren en gaan samen Canopy in de markt positioneren.

Vericale markten

Het nieuwe aanbod van cloud-diensten wordt gebaseerd op open standaarden. Hierdoor kunnen klanten altijd kiezen voor de technologie van hun voorkeur en besluiten of de oplossing wel of niet op locatie wordt beheerd en hoe zij private, publieke en hybride cloud-opslossingen combineren om deze het beste te laten aansluiten op zakelijke behoeften. Deze diensten zijn ontwikkeld voor verschillende verticale markten.

Binnen de samenwerking worden verschillende oplossingen gebruikt. Een app-winkel voor de grootzakelijke markt stelt klanten in alle delen van de wereld in staat een keuze te maken uit en toegang te krijgen tot applicaties op basis van het model software as a service (SaaS) en deze te downloaden. Het aanbod zal bestaan uit horizontale (cross-industriële) en zakelijke applicaties die voor specifieke industrieën zijn ontwikkeld.

Implementaties

Een platform as a service (PaaS) voor de grootzakelijke markt voorziet in een beveiligde Java-ontwikkelstraat, waarin een standaard raamwerk is geïntegreerd waarbinnen Canopy en zijn klanten nieuwe cloud-applicaties kunnen ontwikkelen, bouwen en testen. Een private cloud biedt klanten een van tevoren geconfigureerde, gestandaardiseerde mogelijkheid voor onsite en offsite implementaties, waarmee klanten zich snel kunnen gereedmaken voor een overgang naar de cloud.

Ook worden er adviesdiensten geleverd die variëren van het bouwen van een op maat gesneden cloud-strategie tot het opstellen van een routekaart voor cloud-transformaties. Hiermee krijgen klanten inzicht in de voordelen terwijl zij veilig de overgang naar de cloud maken in een tempo dat bij hen past.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4393171). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.