Managed hosting door True

KPN trekt bod voor vaste telefonie OT2010 in

 

Telecomleverancier KPN trekt zijn bod voor het cluster Vaste Telefonie van de rijksbrede overheidsaanbesteding OT2010 in. Het bedrijf doet dit nadat het op 6 februari 2012 door het College van Beroep voor het bedrijfsleven in het ongelijk werd gesteld in een beroep dat KPN aantekende tegen de uitspraak van telecomwaakhond Opta. Hierin werd gesteld dat de telecomleverancier zich op straffe van een boete uit de aanbesteding moest terugtrekken.

KPN kiest dus eieren voor zijn geld en voorkomt hiermee een boete van maximaal één miljoen euro. Officieel trekt het telecombedrijf trouwens niet het bod in, maar KPN heeft bij de laatste verlenging van het bod in het contract laten opnemen dat het bod tot twaalf dagen na de uitspraak van een rechter gestand blijft. De rechter oordeelde eerder dat KPN zich binnen twee weken moest terugtrekken.

Overheid aan zet

‘Feitelijk vervalt het bod dus', zegt een KPN-woordvoerder, ‘en voldoen we aan wat de rechter wil. Het gevolg is wel dat het nu weer aan de overheid is wat er verder gaat gebeuren met het cluster Vaste Telefonie binnen OT2010.'

Een woordvoerder van het programmabureau laat aan Computable weten dat OT2010 kennis heeft genomen van de beslissing van KPN, maar verder geen commentaar wil geven. ‘Wij wachten eerst nog de uitspraak in het hoger beroep af dat wij aanspanden om te bepalen of we wel of niet aan KPN mogen gunnen. Die uitspraak is ergens half februari. Daarna bepalen we hoe het verder gaat.'

Opnieuw aanbesteden

Momenteel kan het binnen het cluster Vaste Telefonie twee kanten opgaan. De rechter bepaalt in hoger beroep dat KPN de opdracht gegund mag krijgen, waardoor het telecombedrijf alsnog de klus van 120 miljoen euro, zonder boete, toegewezen krijgt of de gehele aanbesteding wordt overnieuw gedaan. OT2010 gaat ogenschijnlijk vooral van deze laatste optie uit, want eind januari 2012 besloot het programmabureau de aanbesteding opnieuw uit te schrijven. Sterker zelfs, het cluster Vast wordt opgedeeld in twee clusters. Analoge/isdn-verbindingen en ip-telefonie via het sip-protocol worden los van elkaar aanbesteed.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4382863). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.