Managed hosting door True

'Marktwaardering Facebook is kwart te hoog'

 

Facebook

Marktonderzoeker AME Research vindt de financiële waardering voor de social website Facebook een kwart te hoog. Facebook bereidt een beursgang voor en momenteel zou er veertig dollar voor een aandeel betaald worden. Hiermee komt de waarde van het bedrijf op 75 miljard dollar. AME Research vindt een prijs van dertig dollar per aandeel of een marktwaarde van 56 miljard dollar ruimschoots voldoende. De uitgiftekoers van het aandeel is nog niet bekend gemaakt.

De beursgang van Facebook heeft alles in zich om een financieel succes te worden. Het Amerikaanse kapitaal heeft behoefte aan succes, aldus het rapport van AME Research. Facebook bereikt driekwart van de allerrijkste 7 procent inwoners van deze planeet. De 'global upperclass', daar haken adverteerders op in. Daarom wordt ook de beursgang een succes, mits de uitgiftekoers volgens AME Research niet te hebzuchtig is. Elke actieve Facebooker is nu vijf dollar omzet waard. Dat bedrag kan volgens de marktonderzoeker alleen maar groeien, waardoor Facebook zeer winstgevend is.

World Online

AME Research vindt de huidige marktwaarde te hoog, omdat de groei in het aantal gebruikers afneemt, de toegevoegde financiële waarde voor gebruikers onduidelijk is, de methode van de berekening van de toekomstige kasstromen te weinig rekening houdt met toekomstige macro-economische en financiële risico's, volledige marktwerking ontbreekt en omdat Facebook teveel afhankelijk is van onzekere advertentie-inkomsten.

Wel verwacht het rapport de komende jaren een sterke omzet- en winstgroei voor de onderneming. Een desillusie voor institutionele en particuliere beleggers, zoals bij de beursgang van World Online, moet voorkomen worden. Ook toen vond AME Research de uitgiftekoers veel te hoog.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4380470). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.