Managed hosting door True

Ricoh Nederland schrapt 100 tot 110 banen

Reorganisatie betreft voornamelijk managers en ondersteunend personeel

 

exit

Printerleverancier Ricoh Nederland schrapt de banen van 100 tot 110 medewerkers. De banenreductie betreft voornamelijk managementfuncties en ondersteunend personeel. Het bedrijf verlegt de aandacht van printerleverancier naar leverancier van documentdiensten. Die aanpassing van de organisatie kost banen, stelt algemeen directeur van Ricoh Nederland, Carol Dona.

'Gezien de dalende print- en kopieermarkt moeten we onze concurrentiepositie verbeteren en verstevigen', aldus Dona in een toelichting op de reorganisatie. De algemeen directeur van Ricoh Nederland zegt dat de leverancier financieel gezien een gezond bedrijf is, maar dat maatregelen nodig zijn om die positie te behouden. Volgens Dona verschuift de vraag naar volledige documentdienstverlening en moet het bedrijf zich daarop aanpassen.

Het personeel is dinsdagochtend 31 januari 2012 ingelicht tijdens een personeelsbijeenkomst in de Brabanthallen in Den Bosch. Woensdag 1 februari 2012 gaan de werkgever, de ondernemingsraad (or) en de vakbonden rond de tafel om te overleggen over een sociaal plan. De bedrijfsleiding belooft dat personeel zoveel mogelijk begeleid wordt van werk naar werk.

Toch banen weg in Nederland

In mei 2011 werd bekend dat het bedrijf wereldwijd ongeveer een tiende deel van de banen schrapte. Ricoh stelde toen dat die reorganisatie geen gevolgen had voor de Nederlandse medewerkers. Daar komt het bedrijf nu op terug.

Bij Ricoh Nederland werken op dit moment 1443 mensen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Bosch.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4373476). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.