Managed hosting door True

'Hardware-uitgaven koersen af op dieptepunt'

E&Y: vooral overheden en dienstverleners schroeven budget terug

 

Crisis

De bedrijfsbestedingen aan ict-apparatuur koersen af op het historisch lage niveau van april 2009. Dat voorspellen onderzoekers van adviesbureau Ernst & Young in het kwartaalonderzoek ICT Barometer. De zeshonderd ondervraagde managers en ict'ers voorspellen dat voor het eerst sinds 2009 de bestedingen aan hardware dalen. Ondernemingen met meer dan vijfhonderd werknemers gaan flink bezuinigen op hardware. Onder middelgrote organisaties is geen sprake van een opvallende verschuiving.

Uit het onderzoek komt naar voren dat met name bij de overheid en de dienstverlening de bestedingen aan hardware dalen. Bij de vorige meting lieten alle sectoren, op de sector handel en distributie na, nog groei zien. 'Nu is die groei er overal uit', concludeert Ernst & Young.

'Deze omslag in het sentiment versterkt de negatieve trend, die afkoerst op het historisch laagste niveau van april 2009. Uiteraard zijn het ook hier de moeilijke economische omstandigheden die bedrijven doen besluiten niet of later dan gepland in hardware te investeren' staat in een toelichting op de voorspelling van de hardwarebudgetten.

'Niet eerder zo slecht'

'Opvallend genoeg is het aandeel respondenten in de sector productie en industrie dat groei voorziet nog relatief groot. Als ook dat optimisme verdwijnt, krijgen leveranciers van hardware te maken met marktomstandigheden die niet eerder zo slecht waren', stellen de marktonderzoekers.

ICT Barometer

Inschatting hardware-bestedingen, bron E&Y

De ICT Barometer is periodiek onderzoek van adviesbureau Ernst & Young. Aan het onderzoek werken zeshonderd managers en professionals uit het bedrijfsleven en bij de overheid mee. De groep is onderverdeeld naar de sectoren productie en industrie, handel en distributie, dienstverlening en financiële instellingen en de (semi)-overheid.

De ondervraagde groep wordt online geënquêteerd. Volgens het adviesbureau is het onderzoek representatief voor directeuren, managers, professionals en hoger opgeleide werknemers die beschikken over een internetaansluiting. Het onderzoek wordt sinds december 2001 gehouden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4372767). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.