Managed hosting door True

Avans beschermt netwerk met nieuwe firewalls

 

Vrouw onderzoek laptop grafieken

Avans Hogeschool heeft samen met de Delftse systeemintegrator Qi ict een nieuw firewall-cluster geïmplementeerd. Deze bestaat uit de next generation firewall-producten van de Amerikaanse leverancier Palo Alto Networks.

Mede door de nieuwe next generation firewall-oplossingen van Palo Alto Networks kan Avans Hogeschool zijn studenten een betere beveiliging en beschikbaarheid van de Wi-Fi-netwerken aanbieden, aldus netwerkbeheerder Kees Pronk van de Avans Hogeschool in Breda. Volgens Pronk maken studenten veel gebruik van het netwerk met hun notebooks, smartphones en tablets.

Pronk heeft verder gekozen voor Palo Alto Networks vanwege de beheerfuncties: 'Het feit dat je letterlijk met één druk op de knop bepaalde applicaties kunt controleren of uitschakelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over protocollen of poortnummers, gaf voor ons mede de doorslag.'

Volgens Pronk biedt de firewall verder een koppeling tussen het ips-systeem (intrusion prevention system) van de Palo Alto-oplossing en het reeds in gebruik zijn de ids-systeem (intrusion detection system).

Phising-attacks

Ook de mogelijkheid om 10 Gigabit netwerkverkeer te kunnen afhandelen was een belangrijke voorwaarde, aldus Pronk. In de nabije toekomst zal het Palo Alto Networks systeem bij Avans nog worden uitgebreid met 10G functionaliteit en mogelijk met controle op url's in verband met phishing-attacks. Daardoor wordt het Avans-netwerk nog sneller en veiliger, aldus Pronk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4371914). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.