Managed hosting door True

DICT Amsterdam dreigt 9 miljoen mis te lopen

 

Er dreigt een nieuwe miljoenenstrop voor Dienst ICT (DICT) van de gemeente Amsterdam. De dienst dreigt een tekort van negen miljoen euro op te lopen omdat verschillende gemeentelijke diensten te weinig geld hebben gereserveerd om bij DICT in te kopen. Hierdoor slaat er een gat in het budget ter grootte van een achtste van de geraamde zeventig miljoen euro.

Door het dreigende tekort werd Dienst ICT vorige week onder curatele gesteld. De afdeling wordt nu gecontroleerd door toezichthouders van Financiën. Met deze maatregel moet worden voorkomen dat er meer tekorten gaan ontstaan bij de reorganisatie van de nieuwe gemeentelijke ict-infrastructuur.

Standaard programmatuur

Eind december 2011 schreef de gemeente Amsterdam een nieuwe aanbesteding uit om de komende vier jaar veertig miljoen euro te investeren in standaard programmatuur. Het gaat vooral om software voor negentienduizend werkplekken en duizend servers. De standaard programmatuur is bedoeld voor de gehele gemeente.

Begin 2010 besloot de gemeente Amsterdam om open source op de lange baan te schuiven en te kiezen voor standaardisatie van de werkplek. Veel apparatuur bij de gemeente bleek echter verouderd, waardoor Amsterdam te maken kreeg met ict-uitval. Het uitvoeringsplan ICT werd stilgelegd en de ict-vernieuwing werd tijdelijk opgeschort. Besloten werd om het plan tot 2013 uit te stellen en eerst de bestaande ict stabiel te maken. Onlangs werd Gerrit Oosterhof als nieuwe, tijdelijke cio aangesteld en blijkt volgens een woordvoerder dat Amsterdam meer grip op zijn ict krijgt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4370635). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.