Managed hosting door True

Intel koopt Infiniband van QLogic

 

Intel

Intel koopt voor een onbekend bedrag de Infiniband-technologie van hardwarespecialist QLogic. Intel zegt met Infiniband sterkere en schaalbare hardwaretechnologie te kunnen leveren voor netwerken, supercomputing en datacenters.

Qlogic produceert de controllerchips, host-bus adapters, bijbehorende storage switches en beheersoftware die de ruggengraat vormt van de storagenetwerken. InfiniBand was een franchise van QLogic. De werknemers van dit onderdeel gaan over naar Intel. Kenners schatten dat Intel ongeveer 125 miljoen dollar aan Qlogic heeft betaald voor de overname.

InfiniBand-technologie is een hogesnelheid seriële computerbus bedoeld voor verbindingen binnen en tussen datacenters. De technologie is het resultaat van een samensmelting van twee concurrerende ontwerpen, Future I/O, ontwikkeld door Compaq, IBM en Hewlett-Packard, en Next Generation I/O (ngio), ontwikkeld door Intel, Microsoft en Sun Microsystems.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4369982). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.