Managed hosting door True

EMC bereikt recordomzet in 2011

 

Dataopslagleverancier EMC zag zijn omzet in het boekjaar 2011 met 18 procent stijgen naar 20 miljard dollar. Dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van de jaaromzet in 2010. De nettowinst steeg in 2011 met 30 procent naar 2,5 miljard dollar.

EMC maakte dit bekend tijdens de presentatie van zijn vierde kwartaalcijfers. De omzet in het vierde kwartaal van 2011 steeg met 14 procent naar 5,6 miljard dollar. De winst groeide met 32 procent naar 832,0 miljoen dollar. De omzet uit de verkoop van Symmetrix-systemen steeg met 12 procent. De verkoop van mid-tier storage-producten, zoals de VNX, Isilon en Data Domain, steeg met 24 procent. De omzetten van EMC's dochterondernemingen VMware en RSA stegen in het vierde kwartaal respectievelijk met 27 procent en 16 procent.

EMC wist in het vierde kwartaal in alle delen van de wereld te groeien. In de EMEA-regio was de groei het laagst: 6 procent. In andere delen werd meer groei gehaald, onder andere in Pacific & Japan (26 procent), Noord-Amerika (16 procent) en Latijns Amerika (26 procent).

Tucci blijft nog even CEO

EMC-ceo Joe Tucci spreekt van een sterk boekjaar met recordcijfers. Volgens hem verandert de it-industrie door de komst van cloud computing en bigdata-oplossingen. Klanten en partners kiezen daarbij voor EMC-oplossingen, aldus de EMC-baas. Tucci zou in 2012 aftreden, maar zegt nu tot in de loop van 2013 aan te blijven als ceo. Tegen die tijd wordt een opvolger benoemd, aldus Tucci. Mogelijke opvolgers zijn Pat Gelsinger (directeur EMC information infrastructure product Group), Dave Goulden (cfo) en Howard Elias (directeur EMC's cloud services Group).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4369802). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.