Managed hosting door True

Itec slokt printspecialist Kompro op

 

Amper een half jaar op eigen benen is Kompro alweer verkocht. De leverancier van printsystemen en documentbeheeroplossingen is overgenomen door branchegenoot Itec, de voormalige Holland Office Group met vestigingen in Zaltbommel en de Belgische steden Antwerpen en Kortrijk. Itec wil met de aankoop geografisch uitbreiden en kennis van printproducten en technologie aan de organisatie toevoegen. Financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) begeleidde deze deal.

Het Franse distributieconcern Rexel stootte Kompro afgelopen najaar af via een managementuitkoop. Bij het bedrijf werken circa tachtig medewerkers. Kompro is al zo'n dertig jaar actief als printerdistributeur voor het midden- en kleinbedrijf. Het is leverancier van printer- en documentoplossingen van Kyocera, Panasonic, lnvu en Konica Minolta. Kompro heeft naast het hoofdkantoor in Den Bosch vestigingen in Epe en Alphen aan den Rijn.

Het bedrijf wordt in fasen geïntegreerd in de Itec-organisatie. De medewerkers van het pand in Den Bosch gaan naar de Itec-kantoor in Zaltbommel; de locaties in Epe en Alphen aan den Rijn blijven open.

Hagemeyer en Office Group

Kompro was voorheen actief onder de naam Panasonic Business to Business en maakte jarenlang deel uit van handelshuis Hagemeyer, dat in 2008 werd overgenomen door het Franse distributieconcern Rexel.

Itec is sinds 1987 leverancier van printapparatuur en documentoplossingen. Er werken zo'n driehonderd man bij het bedrijf. Het stond voorheen bekend als de Holland Office Group. In februari 2010 voegde de holdingmaatschappij Office Group International de onderdelen Holland Office Group, Itec Office Systems en Topdeal samen tot Itec.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4368714). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.