Managed hosting door True

KPN Corporate Market ziet inkomsten verdampen

 

Ict-dienstverlener KPN Corporate Market heeft in 2012 de omzet met 2,2 procent zien dalen naar 1,9 miljard euro. KPN verklaart de omzetdaling uit het uitstellen van opdrachten door klanten, vooral bij de overheid en in de financiële sector. Bovendien staan de tarieven van de dienstverlening onder druk. De inkomsten (Ebitda) daalden met 97 procent ten opzichte van een jaar eerder naar vier miljoen euro.

Het bedrag van vier miljoen euro omvat de inkomsten van KPN Corporate Market (voorheen Getronics) voor aftrek van betaalde rente, belastingen en afschrijving op bezittingen, zo blijkt uit de jaarcijfers die moederbedrijf KPN presenteerde op 24 januari 2012. Hoe groot het verlies van het bedrijfsonderdeel is, maakte KPN niet bekend.

De minimale inkomsten zijn voor KPN aanleiding de ingezette reorganisatie bij het bedrijfsonderdeel Corporate Market krachtig door te zetten. Daarvoor werd in het laatste kwartaal een kostenpost opgevoerd van zes miljoen euro. De totale reorganisatiekosten over 2011 beliepen 96 miljoen euro. In totaal zullen door de reorganisatie bij Corporate Market tussen tweeduizend en 2500 banen verdwijnen. De meeste banen verdwijnen in 2012, kondigt KPN aan.

Boekverlies

De verkoop van de buitenlandse onderdelen van het vroegere Getronics levert het bedrijf een boekverlies op van dertig miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4368183). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.