Managed hosting door True

CIO zet analytics en BI op eerste plaats

 

Wereldwijd staan analytics- en business intelligence (bi)-software op de eerste plaats van het prioriteitenlijstje van cio’s. Daarna volgen mobility, cloud en social media. Dit meldt Gartner in zijn ‘2012 CIO Agenda’. Aan dit onderzoek deden wereldwijd ruim 2300 cio's mee.

Analytics en business intelligence staan bovenaan het lijstje van cio's. Deze software wordt steeds vaker ingezet om supply chain management (scm) en andere toeleveringsprocessen te verbeteren. De analysesoftware wordt verder vaak ingezet om verkoopprocessen te verbeteren.

De cio's willen met analytics en business intelligence hun organisaties helpen verder te groeien, nieuwe klanten te vinden en kosten te reduceren. Dat willen ze doen door analytics/business intelligence te combineren met andere it-toepassingen, zoals mobility, cloud en zakelijke social media-oplossingen.

Budget van 321 miljard dollar

Gartner vroeg ruim 2300 cio's uit 45 verschillende landen naar hun prioriteiten  voor 2012 . De ondervraagde cio's zijn werkzaam in 37 verschillende verticale marktsegmenten en hebben samen een it-budget van 321 miljard dollar. Europese cio's zien hun budget in 2012 gemiddeld met 0,7 procent dalen.

Informatietechnologie speelt een steeds belangrijkere rol binnen een organisatie, maar dat betekent niet dat er ook een grotere rol is weggelegd voor de cio, aldus Gartner. Steeds vaker hebben andere beslissers, zoals cfo's, een vinger in de pap bij aankoop van technologie die hun afdeling moet helpen betere resultaten te behalen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4367111). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.