Managed hosting door True

Topmannen RIM verlaten Blackberry-maker

 

Co-ceo's en oprichters van Blackberry-maker Research in Motion (RIM) Jim Balsillie en Mike Lazaridis stoppen als topmannen van de smartphonemaker. Beide heren blijven wel lid van de raad van bestuur. Operationeel directeur Thorsten Heins neemt per direct hun ceo-taken waar.

Er was de afgelopen tijd kritiek van aandeelhouders op de dubbelrol die Balsillie en Lazaridis vervulden bij RIM. De topmannen zijn voor deze kritiek gebogen en doen een stap opzij. Zij hopen dat door hun vertrek RIM een nieuwe koers gaat varen en het bedrijf uit het diepe dal klimt waarin het zich momenteel bevindt.

Blackberry 10 in licentie

Wat die nieuwe koers precies gaat worden, is nog niet bekend. Wel lijkt RIM onder leiding van Heins open te staan om het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10 in licentie te gaan aanbieden aan andere smartphonefabrikanten. Hierdoor is het goed mogelijk dat de hardwareleverancier zich meer op software gaat toeleggen.

Blackberry 10 is de nieuwe naam voor BBX. RIM mag die naam tijdelijk niet meer gebruiken van een Amerikaanse rechter. Het gebruik van die naam is in strijd met het handelsmerk BBX van het Amerikaanse softwarebedrijf Basis.

Blackberry verloor de afgelopen jaren veel marktaandeel aan de iPhone van Apple en Android van Google. Mede hierdoor daalde de waarde van het bedrijf RIM van 75 miljard dollar naar acht miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4367063). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.