Managed hosting door True

LeaseWeb haalt MegaUpload-servers offline

Apparatuur op last van FIOD uitgeschakeld

 

Hostingbedrijf en datacenterbeheerder LeaseWeb uit Haarlem heeft zestig servers offline gehaald die gebruikt werden door downloadsite MegaUpload. Dat gebeurde op last van de FIOD (de fiscale inlichtingen en opsporingsdienst van de Belastingdienst). De website van MegaUpload is donderdag 19 januari 2012 op last van de FBI uit de lucht gehaald op verdenking van grootschalige schending van auteursrechten.

Uit de aanklacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen MegaUpload blijkt dat de site 630 servers van LeaseWeb huurde. Daarnaast werden in oktober 2011 zestig servers gekocht en ondergebracht bij de Haarlemse hoster die ook over datacenterruimten in de VS beschikt.

Security officer bij LeaseWeb, Alex de Joode, meldt aan tech-site Tweakers.net dat het nog onduidelijk is wat er met de servers wordt gedaan. De Joode zegt dat de servers die MegaUpload huurde nog aan staan.

LeaseWeb kwam eerder in het nieuws nadat de apparatuur van de hoster was gebruikt voor cybercrime-activiteiten. Het in maart 2011 opgerolde spambotnetwerk Rustock stond deels op Nederlandse servers van het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4366030). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.