Managed hosting door True

Reclasseringsorganisaties kiezen open source

 

It-dienstverlener VX Company heeft recentelijk een omvangrijk open source softwareproject op basis van de Java-applicatie Iris afgerond voor Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering (SVG) en het Leger des Heils (samen 3RO). Met het nieuwe systeem kunnen medewerkers van 3RO persoonsgerelateerde gegevens uit centrale registers halen. De oude oplossing was gebruikersonvriendelijk en had beperkte koppelingsmogelijkheden met andere systemen.

Voor het terugdringen van de criminaliteit in Nederland werkt 3RO onder andere met persoonsgerelateerde gegevens die uit centrale registers worden gehaald. Het oude informatiesysteem bood hier geen geschikte oplossing voor. Daarnaast was de techniek verouderd wat resulteerde in beperkte koppelingsmogelijkheden met andere systemen, een lage performance en gebruikersonvriendelijkheid. De Java-applicatie Iris is een enterprise informatiesysteem waarin alle primaire processen worden ondersteund. De applicatie biedt een elektronische koppeling met relevante databases en genereert automatisch voortgangsberichten.

De ontwikkeling van Iris is zo veel mogelijk volgens een Agile (Scrum) aanpak uitgevoerd. In detailafstemming met 3RO werd er een gedeelde projectorganisatie ingericht. Hierdoor kon nauw worden samengewerkt door beide partijen. Iris wordt inmiddels dagelijks gebruikt door 1000 tot 1500 gebruikers verspreid over heel Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4365994). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.