Managed hosting door True

Vosko levert ICT-netwerk UMC St Radboud op

 

Ict-dienstverlener Vosko Networking uit Gouda heeft de implementatie van een nieuw ict-netwerk van het Universitair Medisch Centrum (UMC) St Radboud in Nijmegen afgerond. Het gaat om een netwerkinfrastructuur die gebaseerd is op Cisco-apparatuur (kern, distributie, toegang en draadloos netwerk).

Het nieuwe netwerk is geïnstalleerd in een nieuwbouwlocatie van het academische ziekenhuis in Nijmegen.Het gaat om het gebouw Vrouw & Kind en het Diagnostiekgebouw, waarvan de bouw in 2008 is gestart. Daarnaast levert Vosko netwerkapparatuur aan de Radboud Universiteit. Senior account executive Maarten van Geloven van Vosko: 'We hebben de kern van het netwerk en distributiepunten (verdeelpunt voor meerdere gebouwen, red.) voorzien van nieuwe Cisco Catalyst-apparatuur. Een deel van de Access-apparatuur is gebaseerd op HP Networking switches. Daarnaast is het datacenter voorzien van nieuwe Cisco Nexus-apparatuur.' Eind 2012 moet de implementatie zijn afgerond.

Een ander onderdeel van die opdracht is de levering van netwerkapparatuur aan Stichting Studentenhuisvestiging Nijmegen (SSHN). Studentenwoningen zijn in Nijmegen gekoppeld via een glasvezelnetwerk. De toegangslaag wordt voorzien van HP Access switches. HP meldt dat voor het beheer van die apparatuur en het netwerk gebruik wordt gemaakt van virtualisatie. Volgens Van Geloven is inmiddels ongeveer een tiende van die apparatuur voor de studentenhuizen geïmplementeerd.

De opdrachten maken deel uit van een raamovereenkomst met een waarde van 6,3 miljoen euro die begin 2010 is gegund.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4360619). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.