Managed hosting door True

CIO koopt in 2012 veel meer Apple-producten

 

In 2012 kopen cio’s wereldwijd voor 19 miljard dollar aan Apple producten voor zakelijk gebruik, zo voorspelt analist Forrester. Er wordt voor 10 miljard dollar aan iPads gekocht en 9 miljard aan Mac pc’s. Dat is meer dan in 2011 toen er voor 12 miljard dollar aan Apple producten werd gekocht.

In 2013 wordt er nog meer gespendeerd aan Apple producten. Cio's kopen dan voor 16 miljard dollar aan iPads en 12 miljard dollar aan Mac pc's, zo meldt Forrester in zijn marktonderzoeksrapport ‘Global Tech Market Outlook for 2012 and 2013'. Ruim 90 procent van de Fortune 500 bedrijven kopen of testen iPads. Het gaat om bedrijven uit verschillende verticale marktsegmenten, zoals de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, vliegtuigmaatschappijen en industrie.

Apple speelt in op de toenemende vraag naar iPads. Uit gelekte cijfers van de bestellingen van schermen voor de Apple iPad 3 blijkt dat het bedrijf dit jaar alleen al veertig miljoen stuks van de nieuwe tablet gaat produceren, zo schrijft de Aziatische website Digitimes op basis van bronnen in de toeleveringsketen van Apple. Onder meer Sharp en LG Display worden genoemd als schermenleveranciers. Het gaat om 9,7 inch-QXGA-schermen met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Verwacht wordt dat Apple de nieuwe iPad in maart van dit jaar introduceert.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4360500). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.