Managed hosting door True

Reed Elsevier koopt softwarebedrijf Quosa

 

Informatieconcern Reed Elsevier heeft de Amerikaanse softwareleverancier Quosa uit Boston overgenomen. Dit bedrijf levert sofware waarmee wetenschappelijke publicaties digitaal beheerd en doorzocht kunnen worden. Quosa is al partner van de uitgeverijdivisie Elsevier, maar het concern wil de technologie van het bedrijf door de overname in haar eigen online vakoplossingen geheel inbouwen. In september vorig jaar kocht Reed Elsevier al de financiële softwarefirma Accuity.

Elsevier, onderdeel van het Nederlands-Britse informatieconcern Reed Elsevier, levert vakinformatie aan wetenschappelijke, technische en medische beroepsgroepen. Daartoe behoren online platforms als Sciverse Sciencedirect, Sciverse Scopus, Reaxys, MD Consult en Nursing Consult. Om de zoek-, analyse- en workflowmogelijkheden te verbeteren wil Elsevier de technologie van Quosa in de oplossingen integreren. Daarnaast garandeert de uitgever dat het bestaande producten van de softwareleverancier, zoals Information Manager en Virtual Library, blijft ondersteunen.

Beide bedrijven werken sinds 2007 met elkaar. Elsevier incorporeerde bijvoorbeeld de PDF Download Manager van Quosa in Sciverse Scopus en Sciverse Sciencedirect. Het Bostonse bedrijf is in 1996 opgericht.

Eerdere overnames

Afgelopen december kocht de Elsevier-divisie Ariadne Genomics, een Amerikaanse leverancier van analysetools en taaltechnologie voor biologische en biomedische wetenschappers. Vlaggenschip is het product Pathway Studio waarmee moleculaire analyses van ziektepatronen kunnen worden uitgevoerd. 

Reed Elsevier kocht in september vorig jaar ook al Accuity, een aanbieder van online data-oplossingen voor de financiële sector. De producten van Accuity, dat onder meer gespecialiseerd is in optimalisering van betalingsverkeer en risicoreductie, worden geïntegreerd met Reed Elseviers financiële diensten Bankers' Almanac en LexisNexis Risk Solutions.

Af

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4359248). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.