Managed hosting door True

Windows Phone krijgt eindelijk Skype-app

 

Microsoft belooft binnenkort eindelijk met een Skype-applicatie te komen die geschikt is voor smartphones die werken met het Windows Phone besturingssysteem. De app had eigenlijk al in 2011 beschikbaar moeten komen.

Microsoft had in 2011 al beloofd dat er een Skype-app voor Windows Phone zou komen, maar dat is uitgesteld door de komst van het nieuwe Windows Phone ‘Apollo' besturingssysteem. Naar verluidt wordt de Skype-app voor Wiindows Phone tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari 2012 plaatsvind, gepresenteerd.

Er zijn al Skype-apps beschikbaar voor Google Android en Apple iPhone smartphones. Er zijn zeshonderd miljoen Skype-gebruikers waarvan 160 miljoen die het dagelijks gebruiken. Microsoft is van plan Skype te integreren in Microsoft Lync, Office 365 en Xbox Live.

Samsung Bada

Windows Phone moet nog een flinke inhaalslag maken wil het in de buurt komen van Google Android en Apple iPhone. Weliswaar bieden Samsung en HTC Windows Phone toestellen, maar het is zeker geen 'booming'-markt. Volgens onderzoeksbureau Gartner daalde het wereldwijde marktaandeel van Windows Phone afgelopen november naar 1,5 procent. Een jaar eerder was dat nog 2,7 procent. Windows Phone bungelt nu onder Samsung's Bada-besturingsysteem dat 2,2 procent marktaandeel heeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4359189). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.