Managed hosting door True

IBM Connections krijgt vaste voet aan de grond

 

De Belastingdienst, Omron en Leaseplan hebben de afgelopen maanden het social business softwareplatform van IBM Connections in gebruik genomen. IBM Connections is software die sociale netwerken van medewerkers, partners en klanten integreert, aldus de leverancier. Organisaties kunnen hierdoor sociale structuren zichtbaar maken, kennis delen, en personen vinden die elkaar kunnen helpen bij het oplossen van een probleem of vraag.

Omron en Leaseplan hebben in 2011 IBM Connections in gebruik genomen waarbij ict-dienstverlener e-office de implementatie verzorgde. Omron Industrial Automation uit Hoofddorp levert wereldwijd producten, systemen en applicatie-expertise op het gebied van fabrieks- en machineautomatisering. Volgens Michel Min, manager strategic e-marketing en communication bij Omron, is met de komst van IBM Connections een sociale portal gecreëerd  waarbij samenwerking wordt bevorderd tussen werknemers, partners en klanten ter ondersteuning van het dagelijkse werk.

De sociale media methodieken zijn nu een onderdeel van het Omron intranet, genaamd ‘Ozone', aldus Min. Daarbij wordt gebruik gemaakt van analysesoftware van Cognos. Op de Ozone-pagina staan onder andere nieuws, profielen, blogs en quick links. De komst van IBM Connections heeft ertoe geleid dan verkopers vaker klantcontact hebben. Op Ozone staan klantprofielen met gegevens over hun websites en routeplanning .Volgens Ming maakt 70 procent van de Omron-werknemers weleens gebruik van het IBM Connections platform.

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft IBM Connections voor 32.000 medewerkers in gebruik genomen. Dit zei Robert van den Breemen, architect Digitale Werkruimte Belastingdienst, tijdens een presentatie op Lotusphere 2012. De implementatie van de oplossing duurde drie maanden. Bij IBM Connections staat de gebruiker centraal. Het ondersteunt medewerkers op kantoor en die onderweg zijn. Zo kan een beamte dankzij een digitaal documentsysteem sneller bij bepaalde formulieren terecht in plaats van deze met de auto op een ander filiaal op te halen.

Leaseplan, dat actief is in dertig landen heeft ook gekozen voor IBM Connections. Zo kunnen mensen elkaar eenvoudig vinden, zich aan elkaar verbinden en kennis delen, aldus Wim de Gier, senior projectmanager business information anagement bij LeasePlan Corporation.

BASF en Bayer

In de rest van Europa heeft IBM ook nieuwe klanten voor zijn social business platform weten te vinden, zoals in Duitsland. Bij chemieconcern Basf maken erdertigduizend werknemers gebruik van de social business software van IBM. Bij het Duitse concern Bayer Material Science, dat onder andere lichtgewicht materiaal levert voor auto's, kunnen 150.000 werknemers en partners gebruik maken van IBM Connections, waarbij vaak een koppeling is aan SAP-omgevingen

IBM Connections Overview

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4359133). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.