Managed hosting door True

Leveranciers haken af bij aanbesteding Dimpact

 

De aanbesteding van Dimpact voor nieuwe standaard front- en midoffice software verloopt moeizaam. Vier van de zes kanshebbers hebben zich teruggetrokken. Brein Informatisering, Inter Access, Logica en Pinkroccade beoordelen de tender als te risicovol. Alleen Atos en Exxellence zijn nog in de race. Dimpact is een coöperatie die voor zo'n dertigtal gemeenten gezamenlijke software voor front- en midoffice-functionaliteit regelt.

Medio 2012 loopt de huidige raamovereenkomst op basis van de eerste midoffice-aanbesteding met Atos (en Exxellence als onderaannemer) af. Doel van de nieuwe aanbesteding, deels gebaseerd op de reeds gerealiseerde producten, is het de komende zes jaar garanderen van de continuïteit van de Dimpact-oplossing bij de deelnemende gemeenten. Daarnaast moet de aanbesteding een uitbreiding op de bestaande functionaliteit opleveren.

Geen positieve business case

Vier van de zes geselecteerde partijen zijn inmiddels afgehaakt. Brein Informatisering, Inter Access, Logica en Pinkroccade laten in vergelijkbare reacties weten dat de combinatie van grote voorinvesteringen en een hoog ondernemersrisico geen goede business case oplevert. Daarbij speelt mee dat de scope van de aanbesteding gaandeweg is verbreed met documentmanagement- en contentmanagementsoftware, zonder dat daarvoor een extra vergoeding wordt gegeven.

Opmerkelijk genoeg zijn de twee overgebleven partijen dezelfde bedrijven die bij de eerste aanbesteding betrokken waren. Noch Atos noch Exxellence wil in het kader van de lopende aanbesteding uitspraken doen over de ontstane situatie. Dimpact onthoudt zich van commentaar en wil pas in een later stadium reageren.

Aanbesteding

In de zomer van 2011 publiceerde Dimpact de selectieleidraad voor de aanbesteding van een standaard frontoffice- en midoffice suite. Op basis van de ontvangen verzoeken tot deelname stelde de vereniging een top zes samen. Met dit zestal, - Atos, Brein (met partner Solviteers als systeemintegrator), Exxellence, Inter Access, Logica en Pinkroccade Local Government -, is Dimpact daarna een concurrentiegerichte dialoog aangegaan over het 'programma van eisen' in conceptvorm. Na de dialoogfase zou de aanbesteding op basis van een definitief programma van eisen starten. Na vertraging werd de inschrijvingstermijn verlengd tot uiterlijk 5 januari 2012. Van de top zes geven alleen Atos en Exxellence nu aan nog mee te doen aan de lopende aanbesteding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4358438). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.