Managed hosting door True

Easi2010 start aanbesteding 0800-crisisnummers

 

De rijksoverheid start in januari 2012 een aanbesteding voor het crisisnummer 0800-1351. Dit nummer kunnen burgers bellen in geval van een ramp. De aanbesteding wordt uitgevoerd onder regie van het ministerie van Veiligheid en Justitie dat weer onder toezicht staat van overheidsinkooporganisatie Easi2010.

0800-1351 is een gratis telefoonnummer dat de overheid inzet bij een crisis. De aanbesteding die voor dit nummer wordt gestart, draait om de verwerving van telefoon- en contactcenterdiensten. De afdeling inkoop van het ministerie van Veiligheid en Justitie voert de regie over de aanbesteding.

Het speciale informatienummer 0800-1351 werd in januari 2011 onder andere gebruikt tijdens de brand in een chemische opslagplaats van Chemie-Pack in Moerdijk. Ruim tweeduizend mensen belden dit nummer. Er werden toen twintig telefonisten ingezet die vragen over de brand beantwoordden.

Naast het nummer 0800-1352 biedt de overheid de website crisis.nl aan, die wordt beheerd door het Nationaal Crisis Centrum. Hier kunnen gemeenten bij een ramp burgers informeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4356942). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.