Managed hosting door True

TMA, IMG100.000+ en VIAG zeggen steun aan Task Force toe

Organisaties ondertekenen IPv6 Manifest

 

Netwerksecurity

TMA (Telecom Management Association), IMG100.000+ (de vereniging van automatiseringsmanagers van de grote gemeenten) en VIAG (Vereniging van coördinatoren I&A van Gemeenten) hebben het IPv6 Manifest van de Nederlandse IPv6 Task Force ondertekend. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van onder andere de voorzitter van de IPv6 Task Force Erik Huizer.

De organisaties onderstrepen met de ondertekening het belang van tijdige voorbereiding door decentrale overheden op en integratie van IPv6 in alle onderdelen van de ict-architectuur. Zij roepen decentrale overheden op samen te werken, zodat zij in staat zijn IPv6 tijdig en kosteneffectief te introduceren. Volgens de organisaties is er veel winst te behalen bij het gezamenlijk in kaart brengen van de IPv6-geschiktheid van aanbieders en hun diensten en producten en het uitwisselen van kennis en ervaring bij de integratie van IPv6 in de ict-omgeving van decentrale overheden. De subgroep ‘decentrale overheden ‘ van de IPv6 Task Force zal bij voldoende steun de coördinatie hiervan op zich nemen.

Onnodig hoge kosten

Alle overheden zijn sinds november 2010 verplicht bij aanbestedingen te vragen om IPv6-geschiktheid volgens de specificaties van het College Standaardisatie. Decentrale overheden zelf geven momenteel te weinig prioriteit aan dit onderwerp. Zowel de IPv6 Task Force als de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO ) vinden het belangrijk dat te veranderen. Als IPv6 niet tijdig wordt opgepakt, dreigen beperkingen in de groei van de digitale dienstverlening en onnodig hoge kosten bij implementatie.

De subgroep ‘decentrale overheden' van de Task Force IPv6, met name TNO en Tholhuijsen Consultancy, hebben in het afgelopen jaar, in overleg met VNG, IPO, Forum Standaardisatie en vertegenwoordigers van gebruikersverenigingen over mogelijke maatregelen, het Manifest voorbereid. De gekozen aanpak wordt nu dus ook gedragen door TMA, IMG100.000+ en VIAG en zal bij voldoende steun in gemeente- en provincieland leiden tot een platform voor het uitwisselen van ervaringen met IPv6-implementaties. Op de website van de IPv6 Task Force komt een overzicht van de IPv6-geschiktheid van ict-aanbieders aan de decentrale overheden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4356482). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.