Managed hosting door True

Vraag naar SSD's groeit jaarlijks ruim 50 procent

 

De vraag naar nieuwe solid state drives groeit tussen 2010 en 2015 gemiddeld 51,5 procent per jaar. De groei wordt veroorzaakt door onder andere het tekort aan harde schijven en de dalende prijs van ssd's.

In 2011 was de wereldwijde ssd-markt goed voor een omzet van vijf miljard dollar. In 2010 was dat nog 2,4 miljard dollar. De groei wordt veroorzaakt doordat ssd's vaker worden gebruikt in pc's, tablets, ultrabooks, servers en storage systemen. Dit meldt IDC in het rapport Worldwide Solid State Storage 2011-2015 Forecast Update.

Ook de prijs van ss'd wordt steeds aantrekkelijker, zowel voor pc's als voor servers en storage. Zo verwacht IDC dat voor een ssd, die kan worden gebruikt in een pc, halverwege 2012 één dollar per gigabyte moet worden betaald. Er worden steeds meer van deze client ssd's gebruikt in tablets en ultrabooks die zowel bij consumenten als zakelijke gebruikers in trek zijn. Verder komt het vaker voor dat pc's een harde schijf met een ssd combineren. Daarnaast neemt de vraag naar client ssd's toe, doordat het nieuwe besturingssysteem Windows 8 speciale dataopslagfuncties heeft, zo verwacht IDC.

Ssd's zijn verder in trek doordat het tekort aan harde schijven tot begin 2013 duurt. Ssd's zijn een alternatief voor grote it-leveranciers die deze technologie als aanvulling gebruiken in hun server- en dataopslagsystemen. Ssd's zorgen onder andere voor een hoge beschikbaarheid van applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4356276). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.