Managed hosting door True

Amac koopt elf Apple-winkels van iFactors

 

Verkoper van Apple-producten Amac neemt elf Nederlandse Apple-winkels over van concurrent iFactors. Hiermee komt het totaal aantal Nederlandse Apple-winkels in beheer van Amac op 21. Met de overname wil Amac de zakelijke markt beter bedienen, zoekt het bedrijf educatieve markten op en denkt de reseller professionelere dienstverlening te kunnen leveren.

Met de overname van deze winkels krijgt Amac ongeveer 40 procent marktaandeel in Nederland in handen. Door deze groei ontstaat een gezondere concurrentiepositie voor het bedrijf. De overname heeft geen directe gevolgen voor het personeel van iFactors.

Amac is druk doende op het overnamepad. In 2011 nam Ahet onder meer winkels van AM Bridge in Sittard, in Roermond en van C-Inside in Apeldoorn, Deventer en Doetinchem over. Voor 2012 verwacht Amac een omzet van meer dan 110 miljoen euro. Daarnaast wil het bedrijf op termijn gaan uitbreiden naar het buitenland. De directie ziet dan vooral kansen in Duitsland en Oost-Europa.

Over Amac

Amac opende zijn eerste Apple Premium Reseller-winkel in 2005 in Utrecht. Inmiddels is Amac met 21 winkels de grootste exploitant van Apple-winkels in Nederland. Amac is naast Apple Premium Reseller tevens Apple Authorised Service Provider, Solution Expert Onderwijs en Solution Expert Creative. Het hoofdkantoor van Amac is gevestigd in Utrecht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4355179). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.