Managed hosting door True

Atos neemt belang in Olympische partner MSL

 

Ict-dienstverlener Atos neemt een belang van vijftig procent in het van oorsprong Spaanse MSL Groep. Dat bedrijf levert ict-ondersteuning bij grote evenementen zoals de Olympische Spelen. Atos hoopt met de transactie zijn positie als ict-partner voor grote evenementen te versterken. Het dienstenbedrijf heeft een optie genomen op volledige overname van MSL Groep.

Door de transactie krijgt de Frans-Nederlandse dienstverlener de beschikking over vijfhonderd medewerkers die gespecialiseerd zijn in ict-ondersteuning van sportevenementen. De medewerkers zijn gevestigd in Spanje. Volgens Atos kan dat aantal bij grote evenementen worden opgeschaald tot 5000 man.

Volgens Atos boekt MSL een omzet van ongeveer 15 miljoen euro op jaarbasis. Ter vergelijking: de omzet van Atos kwam in 2010 uit op ongeveer 5 miljard euro.

De samenwerking moet leiden tot een gezamenlijk aanbod van ict-diensten voor de organisatie van grote sportevenementen. Het gaat onder andere om systemen voor tijdwaarneming en uitslagen. Daarnaast worden bijvoorbeeld informatiesystemen voor statistieken geleverd. Die informatie wordt onder andere gebruikt door internationale media. MSL is ook verantwoordelijk voor de ict-infrastructuur in stadions. Atos is ict-partner van de Olympische Spelen en werkte voor het eerst samen met MSL bij de Zomerspelen in Barcelona in 1992.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4353444). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.