Managed hosting door True

ICK-CAO 2012 is rond ondanks lager loonbod

 

Handen schudden

De vakbonden FNV-Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie hebben ingestemd met de ICK-cao 2012. Een meerderheid van de vakbondsleden is akkoord gegaan met de cao, ondanks het lager dan geëiste loonbod. Dat ligt met een stijging van 1,75 procent onder de geëiste 2 tot 3 procent. Leden konden tot 6 januari 2012 hun stem uitbrengen op het principeakkoord, dat halverwege december 2011 gepresenteerd werd.

Bestuurder Huug Brinkers van De Unie meldt dat een krappe meerderheid (59 procent) van zijn achterban akkoord gaat met de ICK-cao 2012. Brinkers: 'Het grootste kritiekpunt van de leden is de beperkte loonsverhoging van 1,75 procent bij een verwachte inflatie van 2 procent.' Hij stelt dat kritische reacties van leden te verwachten waren na de eveneens magere cao van 2011.

Volgens CNV Dienstenbondbestuurder Afshin Towhidi heeft ongeveer tachtig procent van de CNV-leden ingestemd met de ICK-cao 2012. 'Dat is een grotere meerderheid dan de afgelopen jaren bij onderhandelingen gebruikelijk was.' Volgens Towhidi snappen de meeste leden dat er gezien de economische omstandigheden niet meer in zit. Uit de toelichting van de achterban komt naar voren dat velen zich zorgen maken over hun financiën, meldt de bestuurder.

'Ook bij FNV Bondgenoten is een meerderheid akkoord met de ICK-CAO', meldt Unie-bestuurder Brinkers aan de hand van een mailwisseling met FNV Bondgenoten voorman Bob Bolte. Bolte is om een reactie gevraagd, maar was nog niet in de gelegenheid om te reageren.

ICK-CAO

De afspraken in de ICK-cao zijn van toepassing op ongeveer 30.000 tot 35.000 ict'ers. De cao voor de ict-sector is niet algemeen bindend. Dat betekent dat de ICK-cao alleen geldt voor bedrijven die zijn aangesloten bij Werkgeversvereniging~ICT.

De Werkgeversvereniging~ICT is onderdeel van branchevereniging ICT~Office en voert het onderhoud en beheer van de cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK) en het Bedrijfstakpensioenfonds.

Enkele grote ict-bedrijven beschikken over een eigen cao. De meeste andere ict-bedrijven werken met individuele arbeidsovereenkomsten of spreken deze af met de ondernemingsraad. Volgens FNV Bondgenoten zijn er ongeveer 240.000 mensen die in de Nederlandse ict-sector werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4353290). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.