Managed hosting door True

Hackers stelen broncode Symantec Norton AV

 

Hacker

Symantec meldt dat hackers een lek hebben gevonden in de broncode voor twee zakelijke producten van het bedrijf: Endpoint Protection 11.0 en Antivirus (AV)10.2. Dat komt omdat hackers de hand wisten te leggen op de broncode voor Norton Ant-Virus versie 6. Volgens Symantec is er geen reden tot grote zorgen.

Het lek is ontdekt door de de Lords of Dharmaraja, een groep hackers uit India. Ze vonden een lek in de broncode van Symantec's Norton AV 6 en bijbehorende api's (application programming interface). Technische details van het lek werden onder andere geplaatst op de sociale mediasite Google+ (mirror). De hackers konden over de broncode beschikken omdat Symantec deze verplicht aan overheidsinstellingen in India moet geven, zoals militaire inlichtingendiensten. De servers van Symantec zijn dus niet gehackt.

De twee security-producten van Symantec bestaan al een paar jaar. Volgens de ontwikkelaar zijn de codes die gebruikt worden in de Symantec Endpoint Protection 11.0 en Symantec Antivirus 10.2. aangepast en vernieuwd. Klanten die deze software gebruiken krijgen van Symantec begeleiding bij het overstappen naar nieuwe versies die geheel beveiligd zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4352618). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.