Managed hosting door True

Windows 8 krijgt Storage Spaces

 

Microsoft meldt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 8 een moderne dataopslagoplossing krijgt: Storage Spaces. Hiermee kan een gebruiker harde schijven combineren voor het opslaan van data. De data worden opgeslagen in aparte ruimten ('spaces') binnen harde schijven.

Met Storage Spaces kan een gebruiker zijn data op verschillende harde schijven opslaan en beheren, zoals ook in een zakelijke storage-omgeving kan. Dit schrijft Rajeev Nagar op de officiële Building Windows 8-blog. Nagar is group program manager van het Windows 8 Storage & File System-team. Gebruikers kunnen volgens hem data opslaan via usb, sata (serial ata), sas (serial attached scsi)-connecties. Storage Spaces kan niet gebruikt worden op een harde schijf waar Windows 8 zelf staat.

Gebruikers kunnen ook data opslaan op virtuele schijven (‘spaces'). Deze spaces gedragen zich als fysieke schijven. De spaces hebben moderne dataopslagtechnologie, zoals thin provisioning. Met thin provisioning is het mogelijk om meer capaciteit aan hosts en servers aan te bieden dan daadwerkelijk beschikbaar is. Deze optie is verbonden met het centrale storagesysteem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4352565). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.