Managed hosting door True

Apple iPad heeft last van Amazon Kindle Fire

 

De Amazon Kindle Fire-tablet is een geduchte concurrent van de Apple iPad geworden. De Kindle Fire remde het laatste kwartaal van 2011 de groeicijfers van de iPad. Dit zegt analist Tavis McCourt van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Keegan tegen diverse Amerikaanse media.

Volgens McCourt verkocht Apple in het afgelopen kwartaal ongeveer derien miljoen iPads. Dat zijn drie miljoen minder dan de verwachte zestien miljoen. Dat komt met name door de Amazon Kindle Fire-tablet die goedkoper is dan de iPad. Er werden tijdens de feestdagen ongeveer vier tot vijf miljoen Kindle Fire-tablets verkocht. Dat zorgde voor één tot twee miljoen minder verkochte Apple iPads, aldus McCourt.

De Apple iPhone was wel meer in trek. Daarvan werden in het laatste kwartaal van 2011 29 miljoen stuks van verkocht. Dat is meer dan de verwachte 27 miljoen eenheden. De Apple iPhone 5 moet ergens in de herfst van 2012 uitkomen, aldus McCourt.

Volgens McCourt verkocht Apple 4,8 miljoen Macs in het laatste kwartaal van 2011. Dat is minder dan de verwachte 4,9 miljoen die dat kwartaal verkocht zouden moeten worden.

Voor het hele fiscale jaar van Apple, dat van september 2011 tot september 2012 loopt, is de verwachting dat er 102 miljoen iPhones en achttien miljoen Macs worden verkocht. Het aantal verkochte iPads wordt naar beneden gesteld van 54 naar 49 miljoen eenheden. Dat kan nog minder worden als de euro in waarde daalt, aldus McCourt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4350826). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.