Managed hosting door True

KPN levert rechters voice over ip-telefonie

 

KPN richt een voice over ip (VoIP)-omgeving in voor de rechterlijke organisatie in Nederland. Het betreft de aanschaf en het beheer van vijfduizend internettelefoontoestellen en de centrale VoIP-installatie voor de 27 rechterlijke organisaties. Het zesjarige contract heeft een geraamde waarde van vijf miljoen euro. Spir-it, het ict-centrum van de rechterlijke organisatie, houdt regie op de uitvoering van het contract.

Het contract is ingegaan op 23 december 2011. Het bevat een optie op de levering van nog eens vijfduizend toestellen.

Naast de vernieuwing van de telefonie heeft de Rechtspraak in 2011 zijn it-voorzieningen gemoderniseerd in het kader van het Programma Toekomst Gerechtelijke Voorzieningen (TGV). In dat kader is een meer flexibele ict-infrastructuur ingericht voor twaalfduizend werkplekken in de rechterlijke organisatie.

De totale ict-vernieuwing moet de digitale toegankelijkheid van de Rechtspraak verbeteren. Dat is een van de hoofdpunten in de strategische agenda 2011-2014. Zo moeten advocaten hun roljournalen via het 'Digitaal Loket Rechtspraak' kunnen raadplegen en burgers hun zaak digitaal kunnen aandragen bij de bestuursrechter.

Spir-it krijgt hulp

Een coördinerende rol bij dit alles is weggelegd voor Spir-it, het ict-bedrijf voor de Rechtspraak. Bij de organisatie werken zo'n 450 mensen. Veel werk wordt echter uitbesteed, zoals het telefoniebeheer aan KPN, of ingehuurd. In augustus 2011 werd nog een raamcontract gesloten voor het inhuren van partners voor werkplekdiensten (Atos, Ordina en Logica) en helpdeskservices (OGD, BT en VX Company). De mantelovereenkomst heeft een looptijd van vier jaar met een geraamde waarde tussen de tien en veertig miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4349718). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Grappig in ene artikel moet KPN zijn bod intrekken door bemoeienis van de OPTA en in dit bericht werken zo voor de gerechtelijke macht.
Als deze nu maar niet opeens onbereikbaar wordt..............

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.