Managed hosting door True

Windows Azure gaat Linux VM's ondersteunen

 

Het cloudplatform Microsoft Azure gaat ondersteuning voor Linux bieden. In de loop van 2012 kunnen dan op Azure virtuele machines (vm's) van Linux worden gehost die gegevens bewaren na een een reboot of verplaatsing. Dit meldt de website ZDnet.

Microsoft is volgens ZDnet bezig met verbeterde ondersteuning van Linux virtuele machines voor Azure. Hierdoor moet gegevensverlies tot het verleden behoren. Gebruikers moeten wel eerst Linux image oploaden, omdat Linux niet als standaard in de virtuele machine wordt aangeboden. Later kunnen ook SQL Server of een SharePoint Server als een Linux virtuele machine draaien.

De handreiking naar klanten die zowel Windows Azure als Linux willen gebruiken, past in het beleid van Microsoft om meer samen te werken met ontwikkelaars van open-source oplossingen. Microsoft ziet zelf in dat klanten verschillende merken gebruiken voor hun ‘gemengde it-omgevingen', aldus Microsoft open source-specialist Gianugo Rabellino. Zo biedt de nieuwste versie van het Windows Azure-cloudplatform ondersteuning voor open source-software Node.js, waarmee webapplicaties kunnen worden gebouwd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4349300). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.