Managed hosting door True

Qaleido International belooft gebruikers maximale privacy

Qaleido biedt alternatief voor Gmail en Hotmail

 

Qaleido International biedt als alternatief voor onder meer Gmail en Hotmail een beveiligde e-mailoplossing onder de naam Qaleido Communications die niet valt onder de gewraakte Amerikaanse Patriot Act. Het betreft een communicatieplatform voor professionele cloudoplossingen waarbij een geïntegreerd webbased pakket voor e-mail, agenda en dataopslag de basis vormt. De oplossing valt onder de Nederlandse wetgeving en de data wordt gehost in Nederlandse datacenters en is dus niet opvraagbaar door Amerikaanse autoriteiten die een beroep doen op de Patriot Act.

Qaleido Communications is een communicatietoepassing en cloudplatform die ervoor zorgt dat e-mail, agenda en grotere bestanden altijd en overal via een webbrowser of mobiele applicatie via een iPhone, Symbian of Android telefoon beschikbaar is. Er is voor de iPhone een speciale applicatie van Qaleido in de Apple Store beschikbaar.

De oplossing van Qaleido valt onder de Nederlandse wetgeving. De data die gebruikers opslaan met Qaleido wordt gehost in Nederlandse datacenters, zoals in Dronten en Apeldoorn. 'Qaleido speelt hiermee in op de ophef die is ontstaan omdat gevoelige data van Nederlandse burgers in de Verenigde Staten toegankelijk zouden zijn voor autoriteiten door de Patriot Act', aldus Christian Rouault, directeur van Qaleido International. ‘Bedrijven als Microsoft (Hotmail) en Google (Gmail) zijn in Amerikaanse handen en ook hun in Europa opgeslagen informatie is daar via de rechter of wet in te zien. Dat geldt niet voor data die gehost wordt door Qaleido Communications.'

Bij de opslag van alle data maakt Qaleido International gebruik van de datacenters van de Nederlands provider Solcon, een zusteronderneming van Qaleido International. 'Er is niet alleen grote behoefte aan de diensten die we aanbieden, maar ook aan de manier waarop we omgaan met de opslag van data en de privacy van gebruikers', aldus Rouault. ‘Gebruikers krijgen geen extra advertenties voorgeschoteld, ook kunnen gebruikers rekenen op maximale privacy. Er vindt op geen enkele manier 'data profiling' plaats, of analyse van gegevens van klanten.'

Back-up

Qaleido Communications voorziet verder in de behoefte om steeds meer data en steeds grotere bestanden centraal beschikbaar te hebben. Of het nu gaat om belangrijke contactgegevens, e-mail, agenda-items of grotere bestanden die gedeeld kunnen worden. Gewijzigde data wordt doorlopend gesynchroniseerd, het actuele en gewijzigde bestand staat direct centraal opgeslagen. Via de speciale webgebaseerde opslagschijf (Qdisk) kunnen grotere bestanden worden opgeslagen en gedeeld met andere gebruikers. Een standaard oplossing met 2 GB aan opslagruimte voor e-mail en bestanden is gratis beschikbaar. Voor zakelijke gebruikers is e-mail op domeinnaam, maar ook een eigen ingerichte 'hosted' oplossing beschikbaar. Qaleido heeft inmiddels meer dan tachtigduizend gebruikers die vooral uit het mkb komen.

Qaleido biedt verder vooor zakelijke gebruikers die veel op pad zijn een back-updienst. Veel contactgegevens van mobiele telefoons bijvoorbeeld staan vaak alleen op de sim-kaart opgeslagen. Wie de mobiele telefoon kwijtraakt is ook deze gegevens kwijt. De gebruiker van Qaleido Communications houdt ook altijd na verlies of diefstal van de mobiele telefoon of pc de belangrijke bestanden beschikbaar.

Over Qaleido International en Solcon

Qaleido International levert software-oplossingen voor verschillende bedrijfsprocessen en is specialist in het realiseren van technologisch complexe webapplicaties. Qaleido International opereert vanaf 2011 als volledig zelfstandige onderneming binnen de Opticks Holding, waar ook de Nederlandse ISP Solcon deel van uitmaakt. De hoofdvestiging van Qaleido is gevestigd in Dronten, daarnaast is er een vestiging in het Roemeense Brasov. Solcon blijft zich voornamelijk richten op internettoegang en hosting. Solcon is op dit moment actief met het aanbieden van diensten als internet, telefonie en televisie via glasvezelnetwerken in Midden-Nederland. Daarnaast beheert Solcon eigen datacenters in Dronten en Apeldoorn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4349262). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.