Managed hosting door True

coMakeIT vergroot ontwikkeltak Columbus via India

 

Handen schudden

De Deense erp-leverancier Columbus heeft een overeenkomst gesloten met offshore-dienstverlener coMakeIT uit Harderwijk. Dat bedrijf helpt de Denen met het vergroten van de ontwikkelcapaciteit van Microsoft Dynamics bedrijfssoftware. Binnen drie jaar tijd moeten ongeveer tweehonderd ontwikkelaars vanuit India software ontwikkelen voor Columbus.

'We koppelen ontwikkelaars in India aan de bestaande r&d-afdelingen van softwarebedrijven', zegt Gertjo Tigelaar, vice president sales en account management van coMakeIT. Hij vertelt dat de contacten met de Denen tot stand kwamen via het Veenendaalse To Increase dat software levert voor de bouw en industrie en een dochterbedrijf is van Columbus.

Tigelaar zegt dat de landendivisies van Columbus steeds meer ontwikkelwerk uitbesteden naar India. 'Dat gebeurt nu in Noorwegen  en Groot-Brittannië en in 2012 ook bij de Nederlandse vestiging.'

Softwareleverancier Columbus telt wereldwijd ongeveer duizend medewerkers en richt zich voornamelijk op erp-software op basis van Microsoft Dynamics AX en in mindere mate op Dynamics Nav en CRM. Bij de Nederlandse vestiging werken ongeveer 45 mensen.

CCS

Vanuit het ontwikkelcentrum van coMakeIT in de Indiase stad Hyderabad werken nu ongeveer 150 ontwikkelaars. Zij zijn in dienst van coMakeIT en verrichten ontwikkelwerk voor productsoftwareleveranciers als het Nijmeegse Planon (facility management), CCS uit Woerden (softwareleverancier voor banken en verzekeraars) en Lean Apps (verzekeraars en pensioenen) uit Naarden. coMakeIT telt in Nederland vier man.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4348822). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.