Managed hosting door True

HDS koopt Britse systeemintegrator Shoden

 

Dataopslagleverancier Hitachi Data Systems (HDS) koopt de Zuid-Afrikaanse systeemintegrator Shoden Data Systems. De dataopslagleverancier wil met de aankoop zijn Afrikaanse klanten in de emea-regio beter gaan bedienen.

Shoden is naast Zuid-Afrika actief in Groot-Brittannië, Nigeria, Ghana, Oeganda en Tanzania. HDS en Shoden werken al meer dan tien jaar samen. HDS zegt door de overname verder te kunnen groeien in het Afrikaanse deel van de emea-regio. Door de overname van Shoden kan HDS zijn klanten betere diensten leveren tegen lagere kosten, aldus de dataopslagleverancier.

Shoden Data Systems is onder andere actief lid van Open Cloud Manifesto, een initiatief dat zich inzet voor cloudcomputing standaarden. 

BlueArc

Voor de overname van Shoden kocht HDS eerder in september 2011 nas-leverancier BlueArc waarmee het ook nauw mee samenwerkte. BlueArc wordt vooral gebruikt door grote organisaties die veel data moeten opslaan, zoals de overheid, industrie, wetenschappelijke instellingen en mediabedrijven. Zo gebruikte filmbedrijf Weta Digital een BlueArc-opslagoplossing voor visuele effecten in de animatiefilm Avatar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4348767). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.