Managed hosting door True

Equinix opent in 2012 datacenter in Science Park

 

Equinix, leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, opent in het derde kwartaal van 2012 een derde International Business Exchange (IBX) datacenter in Amsterdam. Deze AM3 datacenter komt op het Science Park in Amsterdam te staan.

Het nieuwe datacenter, met een leed-certificering (leadership in energy and environmental design) maakt gebruik van warmte- en koude-opslag in de grond om het gebruik van mechanische koeling waar mogelijk te voorkomen. Overtollige warmte van het datacenter zal gebruikt worden om naburige gebouwen te verwarmen en wordt beschikbaar gesteld voor andere toepassingen door derden. Door gebruik van duurzame technologieën kunnen klanten hun CO2-voetafdruk of carbon footprint in belangrijke mate reduceren, zo beweert Equinix. 

AM3 wordt in fasen gebouwd, waarbij de eerste fase capaciteit zal leveren voor ongeveer veertienhonderd cabinets. Als de tweede en finale fase is afgerond, zal het IBX ongeveer 2800 cabinets kunnen herbergen.

Eric Schwartz, baas van van Equinix in de emea-regio zegt dat AM3 het meest duurzame datacenter is dat Equinix ooit gebouwd heeft. 'AM3 betekent een verdere uitbreiding van Platform Equinix in Europa en het ondersteunt ons groeiende aantal wereldwijde klanten met een spectrum aan premium co-locatie, interconnectie en ondersteunende diensten voor bedrijven in de financiële sector, netwerkleveranciers, grote ondernemingen en dienstverleners op het gebied van cloud, digitale content en it.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4347890). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.