Managed hosting door True

CSC waarschuwt voor strop van 1,5 miljard

 

Automatiseerder Computer Sciences Corporation (CSC) houdt rekening met een afschrijving van 1,5 miljard dollar op zijn investering in het geflopte Britse National Programme for IT. Dit landelijke, breed opgezette en centraal gedirigeerde ict-vernieuwingsprogramma voor de gezondheidszorg in Engeland werd afgelopen september stilgelegd. CSC onderhandelt met de Britse regering over een nieuw, kleinschaliger contract.

In een verklaring die CSC aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft gestuurd, meldt het bedrijf dat een voorstel voor een aangepast contract niet is geaccepteerd door de Britse regering. Het bedrijf hoopt nu in januari tot overeenstemming te komen. Het schrijft verder dat het voor het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012 een afschrijving op het ict-project opneemt. Hoe groot deze afschrijving wordt, hangt af van de afloop van de hernieuwde contractonderhandelingen. Maar CSC houdt er ernstig rekening mee dat het de totale investeringen in het project moet afschrijven. Die zijn goed voor 1,5 miljard dollar. Ook denkt het bedrijf dat er een op dit moment nog moeilijk in te schatten post additionele kosten bijkomt.

CSC liet eerder weten dat het verwachtte als ict-partner betrokken te blijven bij de invulling van een nieuwe opzet van de ict van de Engelse gezondheidszorg. De Amerikaanse automatiseerder realiseerde in het afgelopen boekjaar, dat op 30 september 2011 sloot, een omzet van 16,2 miljard dollar. Er werken wereldwijd zo'n 97.000 mensen bij het concern.

NHS

Het National Programme for IT valt onder de National Health Service (NHS), dat weer onderdeel is van het Britse departement voor gezondheidszorg. Het programma gold met een begroting van ruim dertien miljard euro (11,4 miljard pond) als het grootste niet-militaire ict-project ter wereld. Het National Programme for IT dateert nog uit het tijdperk van minister-president Tony Blair en werd in 2002 opgestart. Doel was een vervanging van de verouderde, lokaal ingerichte ict-infrastructuur bij de NHS door een centraal opgezette, geïntegreerde informatievoorziening. Het hart moest worden gevormd door een nationaal elektronisch patiëntendossier, de NHS Care Records Service.

Het project werd een uiterst moeizame exercitie met grote vertragingen en forse kostenoverschrijdingen (oorspronkelijk budget was 7,1 miljard euro (6,2 miljard pond)). Afgelopen september besloot de Britse regering ermee te stoppen en te kiezen voor een decentrale aanpak waarbij het zorginstellingen wil faciliteren bij hun ict. CSC was een van de grote ict-partners. Samen met de inmiddels overgenomen zorgautomatiseerder iSoft was CSC onder meer verantwoordelijk voor het op te leveren elektronische patiëntendossier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4337871). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.