Managed hosting door True

SAP naar cloud met Business One

 

SAP introduceert de cloud-versie van Business One, SAP's bedrijfssoftware oplossing voor het MKB. Die ontwikkeling is in lijn met de stappen die in sommige landen al zijn gezet naar een door de partners gehoste cloud-oplossing. Business One was al eerder vernieuwd met functionaliteit voor Business Intelligence en mobiele connectiviteit.

"In nauwe samenwerking met het partnerkanaal, gaan wij wereldwijd Business One ‘in the cloud' aanbieden in de eerste helft van 2012", aldus co-CEO van SAP, Jim Hagemann Snabe, tijdens de SAP Influencer Summit, in december gehouden in Boston. Met die aankondiging van zijn Deense topman bevestigt de Duitse softwareleverancier zijn evolutionaire stappen in de richting van een ‘Subscription Based' hosting programma voor Business One. Dat programma werd eerder dit jaar in sommige markten gelanceerd als een eerste zet naar een door partners gehoste cloud-omgeving. Dit cloud-aanbod voor kleinere ondernemingen is een aanvulling op het in een aantal landen reeds beschikbare Business ByDesign.

Volgens SAP's Marketing Director Cees Kardolus zijn er momenteel ruim 33.000 klanten van Business One. Dat zijn niet alleen ondernemingen uit het MKB-segment, maar ook kleine, zelfstandig opererende onderdelen van grote concerns. SAP hanteert voor de doelgroep een grens, vastgesteld op circa 250 medewerkers of een omzet tot 50 miljoen. Daarboven loont het voor partijen de moeite om op de bedrijfsprocessen toegespitste functionaliteit aan te schaffen, beschikbaar in de meer omvangrijke ERP business suite. Kardolus maakt echter duidelijk dat Business One beslist geen 'eenheidsworst' is. Zo zijn in de afgelopen jaren een veertigtal lokalisaties uitgebracht die er onder meer voor zorgen dat de oplossing is afgestemd op de per land afwijkende administratieve regelgeving en andere functionele variaties.

In Nederland zijn er negen SAP channel partners die Business One verkopen. Zij hebben veel baat bij het nieuwe 'Starter Package', die hen in staat stelt de software binnen vijf dagen operationeel te laten functioneren. Grote ondernemingen zetten Business One in als een verlengstuk van hun bedrijfsbrede ERP-platform. Vaak hebben de kleine bedrijfsonderdelen slechts beperkte functionaliteit nodig, bijvoorbeeld alleen het logistieke deel of alleen een inkoop- en verkoopmodule met financiële administratie. Neemt niet weg dat ook hier op cruciale momenten beslissingen moeten worden genomen op basis van snel voorhanden elementaire bedrijfsinformatie.

In de huidige versie 8.81 is de - van Business Objects afkomstige - rapportagefunctionaliteit van Crystal Reports al opgenomen. Die biedt alle mogelijkheden om via standaard dasboards inzicht te krijgen in bijvoorbeeld voorraden, cashflow en debiteurenposities. Als extra is er een ontwikkeltool beschikbaar, die gebruikers in staat stelt om de dashboarden naar eigen inzichten te vervaardigen. Verder zijn de mobiele faciliteiten die SAP in snel tempo in de gehele productlijn aanbrengt, ook al leverbaar voor Business One. Via een iPad of iPhone kan een medewerker van de buitendienst inzicht krijgen in klantgegevens. Die mobiele functionaliteit levert daarnaast workflow faciliteiten voor het vastleggen en initiëren van acties. De software is gratis te downloaden vanuit de Apple store, waarna de Business One omgeving op de juiste wijze zal worden aangepast om mobiele toegang te realiseren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4337827). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.