Managed hosting door True

Doek valt voor detacheerder KIK Group

 

Failliet

De Amsterdamse detacheerder KIK Group is op 19 december 2011 door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Eerder had het bedrijf surseance gekregen. KIK Group had een aantal it-consultants in dienst en was onder andere dataopslagspecialist in EMC, NetApp, HDS en CommVault.

De oorzaak van het faillissement is onbekend. KIK Group en curator Wies Janssen-van Kesteren van Fort Advocaten zijn telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

KIK Group werd in 2010 opgericht door Raymond Meijer en Peter Smit. KIK staat voor kennis is kracht. De KIK Group bestond uit drie onderdelen: KIK for IT, KIK for Storage en KIK for Finance. De experts van KIK for IT waren gespecialiseerd in de technologieën van Microsoft, Citrix, VMware, RES, AppSense, Novell Platespin en MS Softgrid. De experts van KIK for Storage zijn gespecialiseerd in de technologieën van EMC, NetApp, HP, IBM, HDS, Compellent, TSM, CommVault, Symantec, Cisco, en Brocade. Klanten zouden onder andere Rabobank, De Nederlandse Spoorwegen, Volker Wessels en Nuon en verschillende overheden zijn.

Meijer concentreerde zich op KIK for IT, een dienstverlener in virtualisatie en it-infrastructuur en onderdeel van de KIK Group. Smit was verantwoordelijk voor KIK for Finance, dat specialisten levert op het gebied van accounting, financieel management, administratie en controlling. Meijer werkte eerder voor IBM en Quest Software. Smit was eerder oprichter van detacheerder DPA. Na zijn vertrek raakten hij en DPA verwikkeld in een juridische loopgravenoorlog

Financial Ventures

Het duo wilde de KIK Group de komende jaren laten groeien naar ruim honderd medewerkers en een omzet van twaalf tot vijftien miljoen euro. KIK Group nam in april 2011 het in Almere gevestigde Finance Ventures over. Deze overname werd echter in september van dat jaar weer ongedaan gemaakt en maakt daarom geen onderdeel uit van het faillissement van de KIK Group. Dit bureau is gespecialiseerd in financieel advies, consultancy en interim professionals. Op ict-gebied heeft Financial Ventures kennis in huis van financiële informatiesystemen en business intelligence.

Meijer zei afgelopen april 2011tegen Computable nog te zoeken naar kleine overnames met maximaal een paar man personeel om de ict-kant van het bedrijf te versterken. 'Wij hebben kennis in huis van infrastructuren en opslag, Microsoft-virtualisatie en netwerken. Vooral op de opslagmarkt gebeurt momenteel veel. Het rommelt nogal bij diverse bedrijven. Daar profiteren wij van.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4336619). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.