Managed hosting door True

Android 4.0 te zwaar voor Samsung Galaxy S

 

De nieuwe versie van Android, genaamd Ice Cream Sandwich, zal niet verschijnen op de smartphone Samsung Galaxy S en de Galaxy Tab-tablet van 7 inch. Dat schrijft technologiewebsite Techcrunch naar aanleiding van een Koreaans bericht op de blog van de elektronicafabrikant.

Het zou te wijten zijn aan Samsungs touch-interface-software TouchWiz, wat te zwaar zou zijn voor beide toestellen. Het zou teveel RAM en ROM vragen en bovendien de kwaliteit van het gebruik ernstig aantasten. Mensen die een Samsung Galaxy S hebben en perse van Android Ice Cream Sandwich gebruik willen maken, kunnen volgens Techcrunch TouchWiz van de telefoon halen. De telefoon zou dan zonder al te veel problemen Android 4.0 kunnen draaien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4336139). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Met andere woorden, de titel is wel erg op sensatie gericht. Android 4.0 draait prima op de Galaxy S, het is TouchWiz die dit tegenwerkt. Er wordt zelfs vermoed dat zelfs mt TouchWiz het prima zou draaien, maar dat er n of enkele kleine concessies gedaan moeten worden om het nog in het opslaggeheugen te laten passen.

Ter vergelijking, Android 4.0 draait zelfs op de T-Mobile G1, een van de eerste Androids. Het draait wellicht niet vloeiend, maar het is absurd te noemen dat het niet op de Galaxy S zou draaien.

Hoe dan ook is de titel feitelijk onjuist.
Zie voor een voorlopige versie de video hier: http://www.youtube.com/watch?v=KdXmokfLK9s

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.