Managed hosting door True

Easi2010 start ook aanbesteding afdrukdiensten

 

Het programmateam van de overheidsbrede aanbesteding Easi2010 heeft het cluster ‘Afdrukdiensten' in de markt gezet. De looptijd en waarde van dit contract zijn van tevoren niet duidelijk. Het gaat om ruim 4300 multifunctionele printers (mfp's) en bijna 4600 netwerkprinters. De mfp's worden gehuurd, de netwerkprinters worden zowel gekocht als gehuurd.

Easi2010 kiest sowieso de aanbieder met de laagste prijs. Zeer waarschijnlijk gaat het om een contract voor de duur van zeven jaar, maar dit kan anders zijn. Zeker is dat het contract twee fasen kent. De bestelperiode beslaat twee jaar en kan met twee maal twaalf maanden worden verlengd. Wel is dit contract in de verlenging maandelijks opzegbaar. Na de bestelfase volgt de beheerfase. De duur hiervan is afhankelijk van locatie, deelnemer en duur van de bestelperiode.

Hardware datacentra

De te leveren mfp's en netwerkprinters dienen per categorie van slechts één merk te zijn. Bovenop het leveren van de producten wordt ook de aanverwante dienstverlening verwacht. Bij de netwerkprinters worden evenveel exemplaren gekocht als gehuurd. Er zullen ongeveer zestigduizend mensen verdeeld over zevenhonderd locaties gebruik van de printers gaan maken. Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot en met 28 februari 2012 voor de aanbesteding inschrijven.

Een dag voordat de afdrukdienst in de markt werden gezet, startte Easi2010 ook al de aanbesteding van het cluster ‘Rekencentrum hardware'. Hierin worden onder meer servers, opslagcapaciteit en netwerkapparatuur verworven. Easi2010 zoekt maximaal vier deelnemers voor de raamovereenkomst. Het contract krijgt een looptijd van twee jaar en naar verwachting wordt er tussen de vijftig miljoen en 150 miljoen euro aan hardware ingekocht.

Clusters

De aanbestedingen van de clusters zijn onderdeel van het Easi2010-programma van de Staat. Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Doel is het gezamenlijk grootschalig inkopen van ict-diensten en hardware door overheidsinstanties. Aan Easi2010, de opvolger van Easi2006, doen circa twintig rijksoverheidsinstanties mee, waaronder tien ministeries. Eerder al werden de clusters Managed services (Equinix/EBPI)Webhosting (ASP4all, Intermax en Nxs Internet), Accessoires (Protinus IT) en Werkplekken (Fujitsu) definitief gegund.

De nu nog twee aan te besteden clusters zijn Plotters (dat losgekoppeld werd van het cluster Afdrukdiensten) en Beveiligingsoplossingen (oplossingen ter bescherming van informatie met als maximale classificatie 'departementaal vertrouwelijk').

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4335913). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.